اوپــا جـونـگ ڪـی محبوب ترین کاربر انجمن
تنها کسی انتخاب میشود که برترین ارسال کننده روز ، هفته و ماه باشد .

آدرس

آدرس فعلی سایت koreafan.eu است در صورت بروز هر مشکل آدرس بعدی koreafan.. میباشد .

ساماندهي

انجمن کره فن در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي ثبت شد تاپیک

گروه تلگرام انجمن

گروه تلگرامی انجمن برای اطلاع رسانی از مشکلات انجمن و درخواست ها لطفا عضو بشین کلیک کنید



آموزش فتوشاپ
زمان کنونی: 06-05-2023، 10:58 AM
کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: **MAHSA**
آخرین ارسال: **MAHSA**
پاسخ 19
بازدید 3454

امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
آموزش فتوشاپ

آموزش فتوشاپ
#1
آموزش پنل لایه ها در فتوشاپ - قسمت اول


Layer panel جایی است که تمام کارهای مرتبط با لایه ها در آن انجام می شود، کارهایی از قبیل اضافه کردن و حذف کردن لایه ها، اضافه کردن لایه های ماسک، تغییر blend mode لایه ها، خاموش و روشن کردن لایه ها، تغییر نام لایه ها، گروه بندی لایه ها و تمام چیزهایی که با لایه ها سر و کار دارد در این پنل انجام می شود. از آنجایی که پنل لایه ها از پرکاربردترین پنل های فتوشاپ است هنگام باز کردن فتوشاپ به صورت پیش فرض در دسترس است.
در حالت پیش فرض در قسمت پایین سمت راست فتوشاپ آن را می یابید. من اینجا از فتوشاپ CS5 استفاده می کنم ولی در دیگر ورژن ها نیز پنل لایه ها در این قسمت قرار دارد.

مهمان نميتواند عکس هاروببيند براي ثبت نام اينجا کليک کنيد



اگر به هر دلیلی پنل لایه ها در پنجره فتوشاپ شما وجود ندارد می توانید از منوی بالا در بخش Window گزینه Layers را انتخاب کنید. اگر علامت تیک کنار آن فعال باشد یعنی پنل لایه ها در پنجره فتوشاپ قابل مشاهده است. اگر علامت تیک کنار Layers وجود ندارد روی آن کلیک کنید تا انتخاب شود

مهمان نميتواند عکس هاروببيند براي ثبت نام اينجا کليک کنيد


تمامی پنل های فتوشاپ می توانند در منوی Window فعال یا غیر فعال شوند
من یک عکس در فتوشاپ باز کردم

مهمان نميتواند عکس هاروببيند براي ثبت نام اينجا کليک کنيد

هنگامی که عکس را در فتوشاپ باز می کنم به سرعت در پنل لایه ها اطلاعاتی درباره ی آن نشان داده می شود. بیایید نگاه دقیق تری به آن بیاندازیم:

مهمان نميتواند عکس هاروببيند براي ثبت نام اينجا کليک کنيد

حال از کجا متوجه شویم پنلی که میبینیم پنل لایه هاست؟ از روی نامی که در تب بالای پنل نوشته شده است
مهمان نميتواند عکس هاروببيند براي ثبت نام اينجا کليک کنيد

حتما توجه کرده اید که دو تب دیگر در سمت راست Layers وجود دارند، Channels و Paths ،که به صورت خاکستری درآمده اند
مهمان نميتواند عکس هاروببيند براي ثبت نام اينجا کليک کنيد

اینها دو پنل دیگر هستند که با پنل لایه ها در یک گروه قرار گرفته اند. در فتوشاپ پنل های زیادی وجود دارند که برای نمایش همه ی آنها فضای کافی وجود ندارد بنابراین شرکت Adobe تصمیم گرفته که پنل های مختلف را گروه بندی کند تا در فضا صرفه جویی شود. برای سوئیچ کردن به هر پنل بر روی نام آن در تب بالای پنل کلیک می کنیم. در نظر داشته باشید که پنل های Channels و Paths هیچ ارتباطی با پنل Layers ندارند فقط به خاطر پرکاربرد بودن قرار داده شده اند.


ردیف های لایه


فتوشاپ عکس جدید را در لایه ای به نام Background قرار می دهد. اسم آن Background است زیرا نقش پس زمینه ی document ما را بازی می کند. ما اسم هر لایه را در ردیف آن لایه می بینیم. Background یک لایه خاص در فتوشاپ است که آن را در درس بعد بررسی می کنیم.





عکس پیش نمایش


در سمت چپ نام لایه یک عکس کوچک وجود دارد که عکس پیش نمایش نام دارد زیرا به ما نشان می دهد که چه چیزی در لایه مورد نظر وجو دارد. در مورد پنل من پیش نمایشی از عکسی که باز کرده ام را به عنوان پس زمینه نشان می دهد.






اضافه کردن لایه ی جدید


برای اضافه کردن لایه ی جدید به محیط کار بر روی آیکون New Layer در پایین پنل لایه ها کلیک کنید.





یک لایه ی جدید در پنل لایه ها بالای لایه ی Background ایجاد می شود. فتوشاپ به صورت اتوماتیک نام لایه ها را تعیین می کند. در این مثال نام آن را Layer 1 قرار داده است. توجه کنید که ما الان دو ردیف لایه در پنل لایه ها داریم که هر کدام نشان دهنده لایه ای متفاوت است.





اگر به عکس پیش نمایش لایه ی جدید نگاه کنید یک صفحه ی شطرنجی را مشاهده خواهید کرد. صفحه ی شطرنجی در فتوشاپ به معنای شفافیت است.از آنجایی که در لایه ی جدید هیچی وجود ندارد آن را به صورت کاملا شفاف و خالی مشاهده می کنیم.





اگر دوباره روی آیکون New Layer کلیک کنم





فتوشاپ لایه ی جدید دیگری اضافه می کند. این بار نام آن را Layer 2 می نامد . در حال حاضر سه ردیف لایه داریم.





جابجا کردن لایه ها


ما می توانیم لایه ها را به بالا و پایین یکدیگر حرکت دهیم. برای انجام این کار هر لایه را با ماوس درگ کنید. در حال حاضر لایه 2 بالای لایه 1 قرار دارد ولی من می توانم با نگه داشتن کلیک ماوس روی لایه 2 وکشیدن آن تا زیر لایه 1 آن را به زیر لایه 1 انتقال دهم.








تنها لایه ای که در پنل لایه ها قابل جابجایی نیست لایه ی Background است. همچنین دیگر لایه ها را نمی توانیم به زیر لایه ی Background انتقال دهیم.


لایه ی فعال


ممکن است متوجه شده باشید که هنگامی که لایه ها را اضافه می کردم لایه ی جدید هایلایت می شد. هنگامی که یک لایه هایلایت می شود به این معناست که لایه ی فعال است. هر کاری که روی فایل باز شده در فتوشاپ انجام می دهیم روی لایه ی فعال انجام می گیرد. هرگاه لایه ی جدیدی می سازیم فتوشاپ به طور خودکار آن را لایه ی فعال می کند. ما می توانیم با کلیک روی هر لایه آن را به لایه ی فعال تغییر دهیم. در اینجا من Layer 1 را با کلیک روی آن به لایه ی فعال تبدیل می کنم و همانطور که می بینید هایلایت می شود.





پاک کردن یک لایه


برای پاک کردن یک لایه روی آن کلیک ماوس را نگه داشته و آن را بر روی آیکون سطل آشغال در پایین پنل بکشید و رها کنید. در اینجا من لایه 1 را پاک می کنم:





همچنین لایه 2 را به همان ترتیب پاک می کنم:





حال مثل اول فقط لایه ی پس زمینه باقی مانده است.




کپی کردن یک لایه


ما دیدیم که چطور می توان یک لایه ی خالی به محیط کارمان اضافه کنیم اما همچنین می توانیم از یک لایه ی موجود کپی برداری کنیم. برای کپی کردن یک لایه کلیک ماوس را روی آن نگه داشته و آن را روی آیکون New Layer بکشید و رها کنید. من از لایه ی پس زمینه خودم یکی کپی می کنم.





یک کپی از لایه بالای لایه ی اصلی ایجاد می شود. در مثال من فتوشاپ از لایه پس زمینه یک کپی ایجاد کرده و نام آن را Background copy می گذارد و همچنین آن را به عنوان لایه ی فعال قرار می دهد.





من به سرعت چندین فیلتر مات کننده روی لایه ی جدید انجام می دهم تا با لایه ی اصلی متفاوت شود.
در اینجا عکس من بعد از اجرای فیلتر مات کننده را می بینید:





حال با نگاه کردن لایه ها در پنل لایه ها می بینید که دو لایه با هم تفاوت دارند زیرا من فیلتر را فقط روی لایه ی Background copy اجرا کردم.





آیکون نمایش لایه


در کنار هر لایه در پنل لایه ها یک چشم قرار دارد که اگر فعال باشد به معنای نمایش لایه ی مورد نظر است. با کلیک روی آن ، چشم غیر فعال می شود و لایه مورد نظر نمایش داده نمی شود.





تغییر نام یک لایه


همانطور که دیدیم فتوشاپ به صورت اتوماتیک نام لایه ها را تعیین می کند. اما می توانیم به سادگی نام آنها را به نام مورد نظر خود تغییر دهیم. روی نام لایه ی مورد نظر دابل کلیک کنید و نام جدید را بنویسید و کلید Enter را فشار دهید. من نام لایه ی جدید خود را به Blur تغییر دادم:
نویسنده :**MAHSA**   آفلاین
#2
آموزش پنل لایه ها در فتوشاپ - قسمت دوم

اضافه کردن یک لایه ی ماسک

لایه های ماسک از ابزارهای ضروری در کار با فتوشاپ است. در اینجا وارد جزئیات آن نمی شویم ولی برای اضافه کردن یک لایه ی ماسک ابتدا لایه ی مورد نظر را انتخاب کنید سپس روی آیکن Layer Mask در پایین پنل لایه ها کلیک کنید.



با این کار در قسمت سمت راست لایه ی انتخاب شده یک عکس کوچک قرار می گیرد که نشان دهنده ی اضافه شدن ماسک است.



با اضافه شدن لایه ی ماسک من می توانم توسط یک براش روی آن نقاشی کنم. با استفاده از رنگ مشکی روی آن رنگ می زنم تا ناحیه ی زیر لایه ی Blur مشخص شود.



اگر متوجه نشدید من چه کار کردم نگران نباشید، مبحث لایه های ماسک موضوعی جداگانه است که در بخش آموزش ماسک در فتوشاپ به طور کامل بررسی می شود.

اضافه کردن لایه های Fill Or Adjustment

در پایین پنل لایه ها سمت راست آیکن Layer Mask آیکن New Fill or Adjustment قرار دارد. این آیکن یک دایره است که نصف آن سیاه و نصف آن سفید است.



با کلیک روی آن یک لیست از لایه های Fill و adjustment باز می شود که می توانید هرکدام را انتخاب کنید. برای مثال من Hue/Saturation را از لیست انتخاب می کنم



Hue/Saturation به آسانی این امکان را به ما می دهد که رنگ های عکس را عوض کنیم. در فتوشاپ CS4 و CS5 کنترل های لایه ی adjustment در پنل Adjustments ظاهر می شود. در CS3 و ماقبل آن، آنها در یک دیالوگ جداگانه باز می شوند. من به سرعت عکسم را با انتخاب گزینه Colorize رنگ آمیزی می کنم. سپس مقدار Hue را 195 برای آبی تنظیم می کنم و همچنین Saturation را روی 60 قرار می دهم.





در زیر عکس من را بعد از رنگ آمیزی می بینید:



Adjustment Layers موضوع دیگری است که خارج از چارچوب این آموزش است که بعدا به تفصیل در مورد آن صحت می کنم. آن را اینجا مطرح کردم تا ببینید که در پنل لایه ها Adjustment Layer ها به عنوان یک لایه اضافه می شوند ، درست مثل یک لایه ی معمولی.





تغییر Blend mode یک لایه

پنل لایه ها جایی است که از طریق آن می توانید Blend mode یک لایه را تغییر دهید. این ویژگی اجازه می دهد که نحوه ی ترکیب یک لایه با لایه های پایین تر را مشخص کنیم. گزینه ی Blend mode در گوشه بالا سمت چپ درست زیر نام تب Layer قرار دارد. هیچ جایی ننوشته Blend mode بلکه درون یک لیست انتخاب شونده کلمه ی Normal نوشته شده است که با کلیک روی آن می توانید گزینه های دیگر را انتخاب کنید. من گزینه Color را انتخاب می کنم.



با تغییر blend mode لایه ی Hue/Saturation از Normal به Color تنها رنگ های موجود در عکس توسط لایه ی adjustment تحت تاثیر قرار می گیرند. تنظیمات روشنایی تغییر نمی کنند و می توانیم ببینیم که عکس من مقداری روشن تر از قبل شده است:





گزینه های Opacity و Fill

شما تیرگی یک لایه را می توانید توسط گزینه ی opacity که در کنار گزینه ی blend mode قرار دارد تغییر دهید. Opacity با مقدار 100% (مقدار پیش فرض) به این معناست که ما اصلا نمی توانیم پشت لایه را ببینیم. هر چقدر opacity کاهش پیدا کند لایه شفاف تر می شود و به همان نسبت لایه ی زیر آن دیده می شود. من قصد دارم تا opacity لایه ی Hue/Saturation adjustment خود را به 70% کاهش دهم.



با کاهش opacity رنگ لایه ی اصلی از زیر عکس آشکار می شود.



دقیقا پایین گزینه ی Opacity گزینه ی Fill قرار دارد که میزان شفافیت یک لایه را مشخص می کند. در بیشتر موارد دو گزینه ی Opacity و Fill مثل هم عمل می کنند اما آنها دو تفاوت عمده با هم دارند که به Layer style ها مربوط است. در اینجا وارد جزئیات این مبحث نمی شویم اما برای کسب اطلاعات کاملتر می توانید مقاله ی بررسی تفاوت Opacity و Fill لایه ها را بخوانید.

گروه بندی لایه ها

قبلا یاد گرفتیم که یک راه برای مرتب کردن لایه ها نام گذاری معنادار آنهاست یک راه دیگر گروه بندی آنها در گروه های مختلف است. برای ایجاد یک گروه جدید بر روی آیکون New Group در پایین پنل لایه ها کلیک کنید. این آیکون شبیه یک پوشه است. من قصد ندارم روی این آیکون کلیک کنم زیرا راه بهتری برای ساختن گروهی از لایه ها وجود دارد.



مشکل ایجاد گروه توسط کیک روی آیکون New Group این است که یک گروه خالی ایجاد می کند که باید لایه ها را یکی یکی به داخل آن بکشیم. البته این کار خیلی هم سخت نیست ولی راه بهتری برای انجام این کار وجود دارد. من می خواهم لایه ی Blur و لایه ی Adjustment را در یک گروه قرار دهم ، برای اینکار ابتدا روی یکی از آنها کلیک کرده سپس دکمه shift را نگه داشته و آن یکی را نیز انتخاب می کنم تا هر دو لایه انتخاب شوند.



حال بر روی menu icon در قسمت بالا و سمت راست پنل لایه ها کلیک کرده و گزینه ی New Group from Layers را انتخاب می کنم.



قبل از ساختن گروه جدید فتوشاپ پنجره ای را باز می کند تا نام گروه را تعیین کنیم و یک سری تنظیمات را انجام دهیم. من فقط روی Ok کلیک می کنم تا نام و تنظیمات پیش فرض انتخاب شوند.



فتوشاپ گروه جدید با نام Group 1 را ایجاد می کند و دو لایه ای را که انتخاب کرده بودم درون آن قرار می دهد. می توانید برای مشاهده محتویات هر گروه بر روی مثلث کنار آن کلیک کنید.



با کلیک روی مثلث کنار گروه محتویات آن نشان داده می شود که حاوی دو لایه ی انتخابی ما هستند. برای بستن مجدد گروه دوباره روی مثلث کلیک کنید.



در فتوشاپ کارهای جالب زیادی را می توان با گروه ها انجام داد اما از آنجایی که قصد داریم در اینجا فقط پنل لایه ها را معرفی کنیم آن را به مقاله ای دیگر موکول می کنیم.

استایل لایه ها

در پایین پنل لایه ها آیکون Layer Style وجود دارد



.استایل لایه ها راه های آسانی برای دادن انواع افکت به لایه ها در فتو شاپ است. افکت هایی شامل ایجاد سایه، درخشش، ضربه و خیلی چیزهای دیگر. با کلیک روی آیکون Layer Style لیستی از استایل ها برای انتخاب نمایش داده می شوند.



قفل کردن لایه ها

در آخر، پنل لایه ها امکانات مختلفی را برای ما فراهم می کند تا برخی از موارد لایه ها را قفل کنیم. برای مثال، اگر یک قسمت از لایه transparent است ما می توانیم transparetn pixels را قفل کنیم تا فقط بر روی محتویات اصلی (پیکسل های عکس) تاثیرگذاری داشته باشیم. یا می توانیم پیکسل های عکس را قفل کنیم. همچنین می توانیم مکان لایه را قفل کنیم تا هنگام کار به صورت تصادفی لایه را جابجا نکنیم. چهار گزینه برای قفل کردن در اختیار داریم. که هر کدام به صورت آیکون های کوچکی زیر گزینه ی blend mode قرار دارد. از چپ به راست Lock Transparent Pixels, Lock Images Pixels, Lock position, Lock All را داریم.



اگر یکی یا همه ی گزینه های قفل را بر روی یک لایه فعال کنیم در بخش سمت راست آن لایه یک آیکون قفل می بینیم. همانطور که می بینید لایه ی Background به صورت پیش فرض قفل است.



تغییر اندازه ی تصویر بند انگشتی (Thumbnail)

یکی از امکانات دیگری که پنل لایه ها در اختیار ما قرار می دهد امکان تغییر اندازه ی تصویر بند انگشتی هر لایه در پنل لایه ها است. برای این کار روی menu icon در بخش بالا سمت راست پنل لایه ها کلیک کرده سپس از منوی باز شده Panel Options را انتخاب کنید:



با انجام این کار صفحه ی Layer Panel Options باز می شود. در بالای این صفحه گزینه ی Thumbnail Size وجود دارد که یکی از سایز های مورد نظر را می توانید انتخاب کنید. با انتخاب گزینه ی None تصویر بندانگشتی نمایش داده نمی شود ( این گزینه توصیه نمی شود).



هنگامی که اندازه ی مورد نظر خود را انتخاب کردید ( من کوچکترین اندازه را انتخاب می کنم) Ok را کلیک کنید. همانطور که در پنل لایه ها می بینید تصاویر بند انگشتی لایه ها کوچک و جمع و جور شده اند. شما هر زمانی بخواهید می توانید از همین روش برای تغییر اندازه استفاده کنید.

نویسنده :**MAHSA**   آفلاین
#3
آموزش لایه ها در فتوشاپ

بسیار سخت است باور کنیم در ورژن های قدیمی فتوشاپ لایه ها وجود نداشتند! لایه ها برای اولین بار در فتوشاپ 3 معرفی شدند. لایه ها مهمترین بخش فتوشاپ هستند که بدون وجود آنها کار زیادی را نمی توان با فتوشاپ انجام داد. آنها آنقدر مهم هستند که پنل مخصوص به خود را با نام پنل لایه ها به خود اختصاص داده اند. شما می توانید لایه ها را ایجاد کنید، تغییر نام دهید، جابجا کنید، تنظیم کنید، ماسک کنید، پنهان کنید، ترکیب کنید، قفل کنید و خیلی کارهای دیگر را روی آنها انجام دهید. لایه ها قلب و روح فتوشاپ هستند که البته یادگیری کار با آنها سخت نیست و با یک بار یادگیری آنها و تمرین و تکرار می توانید به آن مسلط شوید.

زندگی بدون لایه ها چگونه می شد؟ قبل از اینکه ببینیم لایه ها چه هستند و چگونه از آنها می توانیم استفاده کنیم ابتدا بیایید فرض کنیم لایه ها در فتوشاپ وجود نداشتند. ما یک صفحه جدید در فتوشاپ باز می کنیم. به منوی File رفته و گزینه ی New را انتخاب کنید.



با این کار صفحه ی New document باز می شود. مقادیر آن را مانند عکس زیر تغییر دهید و Ok را کلیک کنید.



با این کار صفحه ی سفیدی مانند عکس زیر مقابل خود خواهید داشت:





خوب حالا می خواهیم یک طرح ساده روی صفحه بکشیم. از پنل ابزارها Rectangular Marquee Tool را انتخاب کنید.



در حالی که Rectangular Marquee Tool را انتخاب کرده اید جایی روی صفحه کلیک کرد و بکشید تا یک مستطیل ایجاد شود. نگران سایز و محل دقیق آن نباشید فقط کافی است تا حدودی شبیه عکس زیر باشد.



حال باید آن را با رنگ پر کنیم. از منوی بالا گزینه ی Edit و سپس Fill را انتخاب کنید:



در صفحه ای که باز می شود گزینه ی Use را روی Color تنظیم کنید.



به محض اینکه Color را انتخاب کنید فتوشاپ پنجره Color Picker را باز می کند که توسط آن می توانیم رنگ مورد نظر را برای مستطیل خود تعیین کنیم. شما هم مثل من رنگ قرمز را انتخاب کنیدو Ok را کلیک کنید.



با این کار تصویری مانند زیر خواهید داشت:



دیگر به کادر دور مستطیل که نشانه انتخاب بودن آن است نیازی نداریم بنابراین برای اینکه آن را از حالت انتخاب شده خارج کنیم به منوی Select رفته و گزینه ی Deselect را انتخاب کنید.



خوب تا اینجا مستطیل اول را به خوبی ایجاد کردیم. حال باید مستطیل دوم را ایجاد کنیم. دوباره مراحل بالا را طی کنید و مستطیلی به شکل زیر روی مستطیل قبلی ایجاد کنید



این بار رنگ سبز را برای آن انتخاب کنید



در نهایت به منوی Select رفته و Deselect را انتخاب کنید. تصویر نهایی باید به صورت زیر باشد:



حال فرض کنید هنگام رسم اشتباه کرده ایم و مستطیل قرمز باید بر روی سبز قرار گیرد. برای این کار باید مستطیل قرمز را بر روی مستطیل سبز انتقال دهیم. برای این کار ....؟!! یک دقیقه صبر کنید مشکلی وجود دارد! چگونه این کار را انجام دهیم؟ به نظر ساده می آید اما نمی توانیم چنین کاری انجام دهیم! در واقع پیکسل های دو مستطیل در هم ادغام شده اند و قابل جدا شدن نیستند! الان ما دو مستطیل جدا نداریم بلکه یک شکل یکپارچه داریم که ترکیبی از دو رنگ قرمز و سبز است. حتی پس زمینه سفید هم با آنها یکپارچه است و قابل جدا شدن نیست. بیایید به پنل لایه ها نگاهی بیاندازیم تا ببینیم چه اتفاقی افتاده است. همانطور که می بینید زمینه ی سفید و مستطیل سبز و قرمز همه در یک لایه قرار دارند:



به دلیل قرار گیری همه ی طرح ما در یک لایه کار خاصی نمی توانیم روی آن انجام دهیم مگر اینکه از اول شروع کنیم و این بار مستطیل قرمز را روی سبز بکشیم. به نظر من این راه اصلا خوب نیست و حتما باید راه بهتری وجود داشته باشد. خوشبختانه چنین راهی وجود دارد و آن استفاده از لایه ها است. حال که دیدیم فتوشاپ بدون لایه ها چگونه است اجازه بدهید ببینیم لایه ها چه کارهایی می توانند برای ما انجام دهند. اول از همه بیایید تمام صفحه را سفید کنیم. به منوی Edit رفته و گزینه Fill را انتخاب کنید. هنگامی که پنجره Fill باز شد گزینه ی Use را به White تغییر دهید.



بر روی Ok کلیک کنید. با این کار فتوشاپ تمام صفحه را برای ما سفید می کند:



پنل لایه ها

قبل از اینکه ادامه دهیم بگذارید نگاهی اجمالی بر مرکز فرماندهی لایه ها در فتوشاپ بیاندازیم یعنی پنل لایه ها. ما از پنل لایه ها برای ایجاد لایه ی جدید، پاک کردن لایه ها، جابجا کردن لایه ها بالا و پایین یکدیگر، خاموش و روشن کردن لایه ها و خیلی کارهای دیگر استفاده می کنیم. در حال حاضر پنل لایه ها نشان می دهد که یک لایه در صفحه ی کار خود داریم که نام آن Background است. لایه ی Background یا پس زمینه یک نوع لایه ی مخصوص در فتوشاپ است که در یک مقاله ی دیگر به تفصیل در مورد آن صحبت خواهیم کرد. در قسمت چپ نام لایه تصویر بنداگشتی به رنگ سفید داریم که پیش نمایشی از محتویات صفحه را به ما نشان می دهد.



هنگامی که مستطیل ها را رسم می کردیم هر دوی آنها در لایه ی background رسم می شدند به همین دلیل نمی توانستیم آنها را جابجا کنیم. حال قصد داریم هر بخش را در لایه ی مربوط به خود رسم کنیم. اجازه دهید یک لایه برای اولین مستطیل خود بالای لایه ی background ایجاد کنیم. برای ایجاد لایه ی جدید روی آیکون New Layer در قسمت پایین پنل لایه ها کلیک کنید.



با این کار یک لایه بالای لایه ی Background ایجاد می شود که فتوشاپ نام آن را Layer 1 می گذارد. اگر به تصویر بندانگشتی لایه ی Layer 1 نگاه کنید صفحه ی شطرنجی می بینید که در فتوشاپ به معنای خالی بودن لایه است.



توجه کنید که Layer 1 هایلایت شده که به معنای این است لایه در حالت فعال قرار دارد و تمام کارهایی که انجام می دهیم روی این لایه انجام می شود. بیایید اولین مستطیل خود را ایجاد کنیم. به همان ترتیب که قبلا گفتم مستطیل قرمز را ایجاد کنید:



حال به پنل لایه ها نگاه کنید. در تصویر بند انگشتی لایه ی Layer 1 مستطیل قرمز را می بینیم که کاملا در لایه ای مستقل از Background قرار گرفته است.



بیایید مستطیل دوم را اضافه کنیم. دوباره با استفاده از آیکون New Layer لایه ی جدیدی ایجاد کنید.



لایه ی دوم با نام Layer 2 بالای لایه ی Layer 1 ایجاد می شود. فتوشاپ لایه ی جدید را همیشه بالای لایه ای که در حالت انتخاب قرار دارد، قرار می دهد.



لایه ی 2 را در پن لایه ها انتخاب کنید و مستطیل سبز را به همان ترتیب که قبلا گفتم در آن رسم کنید. اگر مراحل را درست انجام داده باشید تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد



اگر به پنل لایه ها نگاه کنید می بینید که لایه ی دوم در بالای لایه ی اول قرار گرفته و لایه ها از هم کاملا مستقل هستند.



بار اول که همه ی مستطیل ها در یک لایه قرار داشتند هیچ راهی نبود که مستطیل قرمز را بر روی مستطل سبز انتقال دهیم. اما این بار که هر کدام در یک لایه ی مستقل هستد می توانیم با جابجا کردن لایه ها این کار را به سادگی انجام دهیم. در حال حاضر مستطیل سبز روی مستطیل قرمز قرار دارد زیرا در پنل لایه ها لایه ی مستطیل سبز بالای لایه ی مستطیل قرمز قرار دارد. در پنل لایه ها هر لایه ای که بالاتر باشد جلوتر است و هر لایه ای که پایین تر باشد عقب تر است. لایه های جلویی روی لایه های عقبی را می پوشانند. این بدان معناست که اگر می خواهیم مستطیل قرمز روی مستطیل سبز قرار گیرد کافی است کافی است در پنل لایه ها لایه ی مستطیل قرمز را به بالای لایه ی مستطیل سبز انتقال دهیم. برای این کار روی Layer 1 کلیک کرده تا به حالت انتخاب درآید



دکمه ی ماوس را نگه داشته و آن را به بالای Layer 2 بکشید و ماوس را رها کنید.



با این حرکت Layer 1 به بالای Layer 2 منتقل می شود





در صفحه ی اصلی می بینید که مستطیل قرمز روی مستطیل سبز قرار گرفته است



بدون وجود لایه ها انتقال مستطیل قرمز بر روی مستطیل سبز ممکن نبود یا نیاز به کار فراوانی داشت. اما وقتی هرچیزی در لایه ی خودش قرار بگیرد این کار به راحتی صورت می گیرد. لایه ها بخش های مختلف تصویر را جدا می کنند تا کار روی هر لایه جداگانه انجام گیرد. لایه ها در فتوشاپ درها را بر روی خلاقیت باز می کنند و خیلی کارهای ناممکن را ممکن می سازند. همانطور که قبلا اشاره کردم تمام کارهایی که روی لایه ها انجام می شوند در پنل لایه ها انجام می شوند پس بیایید نگاهی به Layers Panel بیاندازیم

نویسنده :**MAHSA**   آفلاین
#4
تفاوت Opacity با Fill در لایه های فتوشاپ


یکی از سوال هایی که از من زیاد پرسیده می شود تفاوت Opacity با Fill در فتوشاپ است. آیا این دو مثل هم عمل می کنند؟ این سوال خوبی است زیرا در اکثر موارد این دو یک کار انجام می دهند.


هر دو گزینه ی opacity و Fill شفافیت لایه را تغییر می دهند. شفافیت یعنی اینکه چه مقدار از لایه های زیرین از میان لایه ی فعلی قابل مشاهده باشند. در اکثر مواقع برای افزایش شفافیت لایه مقدار Opacity یا Fill را کاهش می دهیم. اگر Fill هم مانند opacity عمل می کند پس به وجود هر دو چه نیازی هست؟ آیا هیچ تفاوتی بین آنها وجود ندارد؟


تفاوت اصلی بین opacity و fill به Layer Styles برمیگردد. اگر هیچ استایلی (افکتی) مثل سایه، برجسته کردن، ضربه یا درخششی ایجاد نکرده باشید کار opacity و fill کاملا شبیه هم خواهد بود. از طرفی دیگر اگر یک یا چند استایل به لایه اضافه کرده باشید opacity و fill خیلی متفاوت عمل خواهند کرد. بیایید با یک مثال آن را بررسی کنیم.


این یک تصویر است که من در فتوشاپ باز کرده ام. من فقط کلمه ی Dream را به آن اضافه کرده ام.





اگر به پنل لایه ها نگاه کنید عکس یک دختر را روی پس زمینه می بینید. و کلمه ی dream که دقیقا بالای آن در یک لایه ی Type قرار دارد ( حالت کمانی کلمه را با استفاده از type on a path ایجاد کرده ام). همچنین یک کپی از همین لایه در بالای لایه ی dream ایجاد کرده ام که فعلا آن را پنهان کرده ام.





گزینه ی opacity در قسمت بالای سمت راست پنل لایه ها قرار دارد و گزینه ی Fill هم درست زیر آن قرار گرفته است. در حالت پیش فرض مقدار هر دو 100% را نشان می دهد که به این معناست که کلمه dream کاملا قابل دیدن است.





بیایید opacity را به 50% کاهش دهیم ببینیم چه اتفاقی می افتد.





با تغییر opacity به 50% کلمه ی dream 50% شفاف می شود که باعث می شود مقداری از تصویر پس زمینه از درون آن قابل دیدن شود.





من مقدار opacity را به 100% برمیگردانم و این بار Fill را به 50% تغییر می دهم.





با تغییر fill به 50% دوباره dream 50% شفاف می شود و دقیقا همان شکلی می شود که با opacity 50% بدست آمد.





تفاوت Opacity و Fill هنگام کار با استایل ها


تا به حال اصلا تفاوتی بین گزینه های opacity و fill ندیدیم البته این به این دلیل بود که از هیچ استایلی روی لایه ها استفاده نکرده بودیم. بیایید ببینیم اگر از لایه ی دیگری استفاده کنیم چه اتفاقی می افتد. من لایه ی dream را با کلیک روی علامت چشم خاموش می کنم





با این کار کلمه dream از صفحه محو می شود. سپس لایه ی dream copy را با کلیک روی آیکون visibility روشن می کنم.





این لایه دقیقا حاوی همان کلمه ی dream است ولی با این تفاوت که تعدادی استایل ( افکت ) روی آن اعمال شده است. استایل های stroke,drop shadow,bevel,emboss روی این لایه اعمال شده اند.





با کلیک روی فلش کوچکی که کنار آیکون fx قرار دارد می توان افکت های اعمال شده را مشاهده کرد.





بیایید ببینیم اگر opacity را به 50% کاهش دهیم چه اتفاقی می افتد.





با کاهش مقدار opacity لایه ی جدید به 50%، تمام چیزهای روی لایه 50% شفاف می شوند. منظور از تمام چیزها فقط کلمه ی dream نیست بلکه شامل تمام افکت هایی است که روی آن اعمال شده است.





حال opacity را به 100% بازمی گردانم و این بار مقدار fill را به 50% کاهش می دهم.





اینجا همان جایی است که تفاوت بین opacity و fill مشخص می شود. کاهش opacity به 50% تمامی چیزهای روی لایه را 50% شفاف می کند از جمله استایل ها. اما با کاهش مقدار fill به 50% فقط کلمه ی dream 50% شفاف می شود ولی استایل ها بدون تغییر باقی می مانند. هیچکدام از افکت ها با کاهش fill تغییر نمی کنند.





بیایید مقدار fill را به 0% کاهش دهیم و ببینیم چه اتفاقی می افتد





با تغییر fill به 0% خود کلمه ی dream کاملا شفاف شده است اما تمام استایل های اعمال شده روی آن باقی مانده اند. پس مقدار fill هیچگاه روی استایل های لایه اثر نمی گذارد.





پس هنگامی که می خواهیم کل لایه را شفاف کنیم مقدار opacity را کاهش می دهیم اما وقتی می خواهیم استایل ها دست نخورده باقی بمانند و فقط لایه شفاف شود مقدار fill را کاهش می دهیم.

نویسنده :**MAHSA**   آفلاین
#5
لایه ی Bakcground (پس زمینه) لایه ای ویژه است که با دیگر لایه های فتوشاپ تفاوت هایی دارد که اگر با آنها آشنا نباشید هنگام کار روی آن به مشکل برخواهید خورد.

من عکس زیر را در فتوشاپ باز می کنم.





هرگاه عکس جدیدی را در فتوشاپ باز می کنیم فتوشاپ آن را در لایه ی background قرار می دهد. همانطور که در پنل لایه ها می بینید کلمه ی Background به صورت ایتالیک نوشته شده است که در فتوشاپ علامت آن است که این لایه ویژگی های خاصی دارد.





از حالا به بعد هر عکسی را در فتوشاپ باز کنیم در لایه ای جدید در بالای لایه ی پس زمینه قرار می گیرد. در لایه ی پس زمینه یک سری قوانین وجود دارد که آن را متمایز از لایه های دیگر می کند که در زیر آنها را معرفی می کنم:


فانون 1: ما تمی توانیم محتویات لایه ی Background را جابجا کنیم


یکی از کارهایی که در لایه ی پس زمینه نمی توانیم انجام دهیم این است که نمی توانیم محتویات آن را تکان دهیم. در لایه های دیگر با انتخاب ابزار Move از پنل ابزارها می توانیم محتویات لایه را جابجا کنیم:





در حالی که ابزار Move را انتخاب کرده ام روی عکس کلیک کرده و با ماوس روی آن دراگ می کنم. همانطور که می بینید فتوشاپ پنجره ای باز می کند و اطلاع می دهد که لایه قفل شده است.





اگر دوباره به لایه ی پس زمینه در پنل لایه ها نگاه کنید می بینید یک آیکون کوچک قفل روی آن وجود دارد. این نشان می دهد که لایه قفل شده است. هیچ راهی برای باز کردن قفل لایه ی Background وجود ندارد.






قانون 2: در پس زمینه پیکسل شفاف وجود ندارد


من قصد دارم عکس دیگری را در فتوشاپ باز کنم و آن را درون قاب قرار دهم. اما درون قاب من سفید است و قبل از وارد کردن تصویر جدید می خواهم رنگ سفید آن را پاک کنم. برای این کار با استفاده از ابزار Magic Wand محتویات سفید را انتخاب کرده و دکمه ی delete صفحه کلید را فشار می دهم.





اما حاصل کار صفحه ای شفاف نیست بلکه فقط رنگ آن تغییر می کند!





رنگ سیاه از کجا آمد؟ اگر به جعبه رنگ background و foreground نگاه کنید می بینید که رنگ background را برای پیکسل های حذف شده انتخاب کرده است.





بنابراین همانطور که دیدید لایه ی پس زمینه از پیکسل های شفاف پشتیبانی نمی کند.


قانون 3: ما نمی توانیم لایه ی پس زمینه را به بالای دیگر لایه ها انتقال دهیم


من عکس زیر را در فتوشاپ باز می کنم





حال روی آن کلیک کرده و Ctrl+A را زده سپس Ctrl+C را زده و روی لایه ی پس زمینه رفته و Ctrl+V را می زنم. فتوشاپ عکس را در لایه ی جدیدی با نام Layer 1 در بالای لایه ی پس زمینه قرار می دهد.





حال سعی می کنم لایه ی پس زمینه را به بالای لایه ی layer 1 انتقال دهم.





همانطور که می بینید فتوشاپ با نشان دادن یک آیکون ممنوع به ما می گوید که این کار امکان پذیر نیست.


قانون 4: ما نمی توانیم دیگر لایه ها را به زیر لایه ی پس زمینه انتقال دهیم


من سعی می کنم Layer 1 را به زیر لایه ی پس زمینه انتقال دهم که باز هم فتوشاپ این اجازه را نمی دهد.





حال برای اینکه از دست این همه قوانین دست و پا گیر خلاص شویم یک راه هست. تغییر نام دادن لایه ی background . برای این کار در پنل لایه ها روی کلمه ی background دابل کلیک کنید





پنجره زیر باز می شود. هر نامی غیر از background را می توانید وارد کنید. من Layer 0 را قبول می کنم. در نهایت بر روی Ok کلیک کنید.






در پنل لایه ها Layer 0 را که لایه ای عادی است را می توانید مشاهده کنید و دیگر آن قوانین دست و پا گیر وجود ندارند.

نویسنده :**MAHSA**   آفلاین
#6
آموزش ماسک در فتوشاپ

در اینجا قصد دارم یکی از مهمترین بخش های فتوشاپ یعنی ماسک کردن لایه ها را به شما آموزش دهم. در این آموزش یاد می گیریم ماسک چیست، چگونه کار می کند، و چه موقع باید از آن استفاده کنیم. اگر تا به حال از نزدیک شدن به ماسک در فتوشاپ می ترسیدید الان وقت آن است که ترس را کنار گذاشته و ادامه ی مطلب را تا آخر بخوانید.

قبل از اینکه ادامه دهیم اگر هنوز نمی دانید لایه ها چیستند بخش آموزش لایه ها را مطالعه کنید.

خوب حالا می رسیم به این سوال که ماسک چیست؟ اگر واژه ی ماسک برای شما خیلی گیج کننده است می توانید از واژه ی "شفافیت" به جای آن استفاده کنید زیرا این دقیقا کاری است که ماسک در فتوشاپ انجام می دهد. خوب شاید بپرسید مگر ما از Opacity برای تغییر شفافیت لایه ها استفاده نمی کردیم؟ پس چه نیازی به ماسک است؟ تفاوت بزرگ این دو در این است کهopacity کل لایه را شفاف می کند اما ماسک به ما اجازه می دهد بخش های دلخواه از عکس را شفاف کنیم.

بیایید با یک مثال آن را بررسی کنیم. من چندین عکس عروسی دارم که می خواهم آنها را با هم ترکیب کنم. اولین عکس اینجاست:



دومین عکس هم اینجاست:



ابتدا هر دو عکس را در فتوشاپ باز می کنم. حال عکس دوم را روی عکس اول می اندازم



همانطور که در پنل لایه ها می بینید هر عکس در لایه ی خودش قرار دارد.



خوب حالا من چطور این دو عکس را باهم ترکیب کنم؟ بیایید با کم کردن opacity لایه ی بالایی این کار را انجام دهیم. من آن را روی 70% می گذارم.



نتیجه به صورت زیر درمی آید:



همانطور که می بینید عکس زیری از پشت عکس بالایی تا حدی معلوم شده. عکس بالایی بیشتر شبیه روح عروس و داماد شده است! ما قصد نداریم آنها را به روح تبدیل کنیم پس opacity را دوباره به 100% برمی گردانم. بیایید روش دیگری را امتحان کنیم.

من می خواهم دو عکس را طوری با هم ترکیب کنم که عروس و داماد در هر دو عکس کاملا مشخص باشند ولی مرز دو تصویر مشخص نباشند. برای این کار از Eraser Tool (پاک کن) استفاده می کنم. برای انتخاب پاک کن حرف E را روی کیبورد می زنم. حال مرز بین دو عکس را پاک می کنم:



نتیجه کار به صورت زیر است:



نسبت به دفعه ی قبل که opacity را کاهش دادیم نتیجه ی کار خیلی بهتر شده است. حال می توانیم کار را به مشتری تحویل دهیم و به سراغ پروژه ی بعدی برویم. اصلا نیازی هم به ماسک کردن نبود.

یک روز بعد مشتری تماس می گیرد و می گوید تور عروس زیادی حذف شده و از ما می خواهد مقداری از آن را برگردانیم. ما هم عکس را باز کرده و .....؟؟! چطور تور را برگردانیم؟ ما آن را با Eraser پاک کرده ایم و قابل بازگشت نیست! پس باید تمام کارها را از اول انجام دهیم. اینجاست که مزیت ماسک مشخص می شود. پنل لایه ها را اگر نگاه کنید می بینید که بخش هایی از لایه ی بالایی کاملا پاک شده است.



من علامت چشم کنار لایه ی پس زمینه را برمی دارم تا فقط لایه ی بالایی را ببینم:



قسمت های شطرنجی بخش هایی هستند که پاک شده اند و قابل بازگرداندن نیستند. آیا راهی نیست که بخش های پاک شده قابل بازیابی باشند؟ بله هست و آن استفاده از ماسک است.

دوباره عکس ها را در دو لایه ی مجزا باز کنید. این بار کار را از طریق ایجاد لایه ی ماسک روی عکس های بالا انجام می دهیم. برای این کار یک لایه ی ماسک به Layer 1 اضافه می کنیم. از پنل لایه ها Layer 1 را انتخاب کرده و از پایین پنل روی آیکون Layer Mask کلیک کنید.



هنگامی که روی آیکون Layer Mask کلیک می کنید اتفاق خاصی روی عکس ها نمی افتد زیرا به طور پیش فرض لایه ی ماسک در حالت مخفی قرار دارد. اگر به پنل لایه ها نگاه کنید یک تصویر بندانگشتی می بینید که کاملا سفید است و در کنار لایه ی 1 قرار گرفته است. این همان لایه ی ماسک است.



برای دیده شدن لایه ی ماسک دکمه ی Alt را نگه داشته و بر روی تصویر بندانگشتی سفید در پنل لایه ها کلیک کنید.



با این کار به فتوشاپ می گوییم که لایه ی ماسک را به ما نشان دهد:



الان لایه ی ماسک جلوی دید ما را گرفته برای مخفی کردن دوباره ی آن دوباره کلید Alt را نگه داشته و روی تصویر بندانگشتی لایه ی ماسک کلیک کنید.

چرا لایه ی ماسک با رنگ سفید پر شده؟ چرا با قرمز یا سبز پر نشده؟ علت آن این است که ماسک در فتو شاپ فقط با رنگ های سفید و سیاه و خاکستری کار می کند و از این رنگ ها برای تنظیم شفافیت لایه ی ماسک استفاده می کند. در لایه ی ماسک رنگ سفید به معنای 100% قابل دیدن، سیاه به معنای 100% شفاف و رنگ خاکستری به معنای تا حدی شفاف بسته به اینکه میزان رنگ خاکستری چه مقدار باشد. 50% خاکستری به ما 50% شفاف می دهد. هر چه خاکستری به سفید نزدیکتر باشد به معنای شفافیت کمتر است. هر چه خاکستری به سیاه نزدیکتر باشد به معنای شفافیت بیشتر است.

حال من قصد دارم لایه ی ماسک ایجاد شده را پاک کنم. برای این کار روی تصویر بندانگشتی آن کلیک کرده و آن را به درون سطل زباله در پایین پنل بکشید.



با این کار فتوشاپ یک پیغام نشان می دهد. Delete را انتخاب می کنم.



حال که ماسک را پاک کرده ام تصویر بندانگشتی آن و همچنین خودش از پنل لایه ها حذف می شود.



حال قصد دارم یک لایه ی ماسک به Layer 1 اضافه کنم که آن را کاملا مخفی کند. برای این کار باید رنگ سیاه را انتخاب کنیم. کلید Alt را نگه داشته و بر روی آیکون Layer Mask کلیک کنید



با این کار فتوشاپ این بار لایه ی ماسک با رنگ سیاه برای ما ایجاد می کند که می توانیم آن را در پنل لایه ها ببینیم:



برعکس دفعه ی قبل که با اضافه کردن ماسک هیچ اتفاقی نیفتاد این بار عکس رویی از دید پنهان شده است.



در حال حاضر خود لایه ی ماسک مخفی شده است برای مشاهده ی آن کلید Alt را نگه داشته و روی تصویر بندانگشتی آن کلیک کنید. همانطور که می بینید صفحه با رنگ سیاه پر می شود:



دوباره کلید Alt را نگه داشته و روی تصویر بندانگشتی لایه ی ماسک کلیک کنید تا ماسک مخفی شود.

اینجاست که فرق ابزار پاک کن با ماسک مشخص می شود. پاک کن بخش هایی از عکس را به طور دائمی از بین می برد اما در ماسک کردن تصویر اصلی دست نخورده باقی می ماند که می توانید آن را در پنل لایه ها ببینید.



ابزار پاک کن محتویات لایه را پاک می کند اما ماسک کردن به آسانی محتویات لایه را مخفی می کند. برای اثبات اینکه عکس رویی هنوز وجود دارد می خواهم لایه ی ماسک را با رنگ سفید پر کنم. از پنل لایه ها روی تصویر بندانگشتی ماسک کلیک می کنم



برای پر کردن ماسک با رنگ سفید به منوی Edit رفته و Fill را انتخاب می کنم که پنجره ی زیر را باز می کند. در قسمت Contents من white را انتخاب می کنم.



حال بر روی Ok کلیک می کنم. همانطور که در پنل لایه ها می بینید ماسک به رنگ سفید درآمده است.



همچنین می بینیم که عکس رویی کاملا واضح و آشکار شده است که اثبات می کند تصویر ما وجود دارد و فقط مخفی شده بود.



این روشی است که ماسک در فتوشاپ کار میکند. سفید یعنی معلوم و سیاه یعنی مخفی. پس مانند پاک کن چیزی از عکس ها از بین نمی رود. فقط بخش هایی را شفاف کرده و بخش هایی را مخفی می کند.

حال می خواهیم مانند روشی که از پاک کن استفاده کردیم دو عکس را با هم ترکیب کنبم اما این بار از ماسک استفاده می کنیم.

با استفاده از ماسک و Brush Tool دو تصویر را با هم ترکیب می کنیم. در حال حاضر تصویر رویی کاملا واضح است که علت آن سفید بودن لایه ی ماسک است. با استفاده از رنگ سیاه و ابزار براش بخش هایی را که می خواهیم مخفی کنیم براش می زنیم. برای اینکه منظورم را نشان دهم از بخش ابزارها براش را انتخاب می کنم یا کلید B را فشار می دهم



رنگ روی زمینه ی براش را سیاه و رنگ پس زمینه ی آن را سفید تعیین می کنم.



تنظیمات براش را طوری تنظیم می کنم که لبه های نرمی داشته باشد سپس در حالی که لایه ی ماسک انتخاب شده است مرز بین دو عکس را براش می کشم



با کشیدن براش بر روی جاهایی از عکس که نمی خواهم، عکس زیر ایجاد می شود



اگر تصویر بندانگشتی لایه ی ماسک را بینید لکه ای مشکی روی آن مشاهده می کنید که نواحی مخفی شده از عکس را نشان می دهد.



حال فرض کنید مشتری تماس می گیرد و می خواهد تور روی سر عروس بیشتر نمایان باشد. برای تغییر عکس لایه ی ماسک را انتخاب می کنم و رنگ براش را سفید تعیین می کنم و با کشیدن رنگ سفید روی ناحیه ی تور عروس آن را پر رنگ تر و نمایان تر می کنم.



نتیجه ی نهایی کار به صورت زیر است



لایه ی ماسک به ما کمک کرد مجبور نباشیم پس از تغییر نظر مشتری همه ی کارها را از اول تکرار کنیم. ماسک کمک کرد چیزی از عکس پاک نشود و هر وقت بخواهیم می توانیم بخش های مخفی شده را بازگردانیم.

نویسنده :**MAHSA**   آفلاین
#7
آموزش سریع فتوشاپ CS4

اگر تازه به فتوشاپ CS4 مهاجرت کرده اید تغییرات زیادی را نسبت به ورژن های قدیمی خواهید دید. در تصویر زیر محیط فتوشاپ CS4 Extended version را می بینید.



نوار منو

مانند بقیه ی نرم افزارها در بالای محیط فتوشاپ منو قرار گرفته که با کلیک روی هر گزینه ی آن لیستی از گزینه ها باز می شود. برای مثال با کلیک روی File گزینه های باز کردن، ذخیره کردن و بستن فتوشاپ در دسترس خواهد بود. منوی Layer دارای گزینه هایی برای کار با لایه ها است. فیلترهای فتوشاپ از طریق منوی Filter قابل دسترسی است.



در اینجا قصد نداریم همه ی گزینه های منو را بررسی کنیم بلکه در طی این مقاله با چند تا از مهمترین آنها آشنا می شویم.

پنل ابزارها

در قسمت چپ محیط فتوشاپ پنل ابزارها قرار دارد که آن را جعبه ابزار صدا می زنیم. این ابزارها بیشترین استفاده را در فتوشاپ دارند و به دفعات زیاد به آن مراجعه خواهیم داشت. من در عکس زیر برای صرفه جویی در فضا جعبه ابزار را نصف کرده ام.



به دلیل اینکه من از ورژن Extended استفاده می کنم ممکن است جعبه ابزار شما با مال من تفاوتهایی داشته باشد اما اکثر گزینه های آن با نسخه ی استاندارد یکی است.

دسترسی به ابزارهای مخفی

فتوشاپ CS4 مثل ورژن های قبلی ابزارهای زیادی در خود دارد که اگر قرار بود همه در دسترس باشند محیط کار خیلی شلوغ می شد به همین دلیل شرکت ادوبی آنها را گروه بندی کرده است. هرگاه سمت راست و پایین یک ابزار مثلث کوچکی دیدید می توانید با کلیک روی آن به ابزارهای مخفی شده دسترسی پیدا کنید.مثلا من در اینجا با کلیک کردن و نگه داشتن ماوس روی Rectangular Marquee Tool منویی را مشاهده می کنم که شامل گزینه هایی مانند تصویر زیر است. برای انتخاب هر گزینه ماوس را روی آن برده و کلیک را رها کنید.



نوار آپشن ها

نوار آپشن ها در بالای صفحه و زیر نوار منو قرار دارد و مرتبط با جعبه ی ابزارهاست. بسته با اینکه کدام ابزار انتخاب شده باشد گزینه های آن تغییر می کند.



اگر از جعبه ابزار Crop Tool را انتخاب کنم نوار آپشن ها به صورت زیر ظاهر می شود:



و اگر Type Tool را انتخاب کنم نوار آپشن گزینه های زیر را نمایش می دهد:



هر ابزاری آپشن های خود را در نوار آپشن ها نمایش می دهد.

نوار اپلیکیشن ها

نوار اپلیکیشن ها در فتوشاپ CS4 اولین بار معرفی شده است که کنار منوی اصلی فتوشاپ قرار دارد.



این نوار چیز جدیدی را برای ما ایجاد نکرده بلکه گزینه های مختلفی که زیاد با آنها سر و کار داریم یک جا جمع کرده. برای مثال با کلیک روی مربعی که Br روی آن نوشته شده برنامه ی Adobe Bridge باز می شود.



سمت راست آن آیکن View Extra قرار دارد که دسترسی آسان به Guides,Grid,Ruler را فراهم می کند.



کنار آن Zoom Level قرار دارد که 4 حالت زوم کردن را پیش فرض دارد و همچنین می توان درصد زوم را در آن نوشت



علامت دست هم از جعبه ابزار حذف شده و در این ناحیه قرار گرفته است.



ابزار جدید Rotate View

ابزار Rotate View ویژگی جدیدی در فتوشاپ CS4 است که اجازه می دهد همانند میز کار واقعی عکس را روی آن بچرخانیم بدون اینکه واقعا عکس چرخیده باشد و به پیکسلها آسیبی برسد.



ابزار جدید نمایش چند سندی

یکی دیگر از ابزارهای جدید اضافه شده در فتوشاپ نمایش چند سندی است که بوسیله ی آن می توانیم نحوه ی چینش سندها را تعیین کنیم.



آخرین گزینه هم آیکن Screen Mode است که به ما اجازه می دهد مد نمایش را از بین 3 گزینه ی standard,full screen with menu bar,full screen mode انتخاب کنیم.



پنل ها

مانند ورژن های قبلی فتوشاپ پنل های فتوشاپ در سمت راست قرار گرفته اند. این پنل ها حاوی گزینه های زیادی هستند که تنظیمات مختلف روی عکس را بر عهده دارند مانند پنل لایه که وظیفه ی مدیریت لایه ها را بر عهده دارد. اکثر پنل ها فرقی با ورژن های قبلی فتوشاپ نکرده است به جز پنل Adjustment



در حالت پیش فرض تعدادی پنل نمایش داده می شوند اما با استفاده از منوی Window می توانید پنل دلخواه خود را حذف یا اضافه کنید. در عکس زیر نمای باز شده ی منوی Window را می بینید. هر قسمتی که علامت تیک کنار آن هست در بخش پنل ها نمایش داده می شود.



برای مرتب و دسته بندی کردن پنل ها فتوشاپ از گروه بندی لایه ها استفاده می کند. برای مثال پنل های Layers,Channels,Paths در یک گروه قرار دارند. برای انتخاب یک پنل از گروه بر روی تب آن در بالای گروه کلیک کنید



هر پنل شامل آپشن ها و دستورات منحصر به فرد خود است. برای دسترسی به آنها روی آیکن منو در قسمت بالا و راست پنل کلیک کنید:



فضای کاری

در قسمت بالا و سمت راست فتوشاپ بخشی وجود دارد که از طریق آن می توانیم نوع فضای کاری را تعیین کنیم. فضاهای کاری به ما کمک می کنند تا برای اهداف مختلف پنل ها ، منوها و کلیدها میانبر را تنظیم کنیم. برای مثال ممکن است شما برای ویرایش عکس یک سری پنل را نیاز داشته باشید و برای نقاشی کردن یک سری دیگر از پنل ها را نیاز داشته باشید که رو صفحه باشند. فتوشاپ CS4 دارای 7 فضای کاری پیش فرض است. در حالت عادی فضای کاری Essentials فعال است. با کلیک بر روی آن می توانید دیگر فضاهای کاری را انتخاب کنید:



پنجره ی سند

پنجره ی سند همان پنجره ای است که عکس ما و تمام کارهایی که روی آن انجام می شود درون آن قرار می گیرد.



پنجره ی سند به ما اطلاعاتی از قبیل مقدار زوم، مد رنگ و عمق بیت فعلی را ارائه می دهد.



در قسمت پایین پنجره ی سند نیز اطلاعاتی از قبیل مقدار زوم و حجم عکس فعلی نمایش داده می شود. اگر روی فلش رو به راست کلیک کنید سپس show را انتخاب کنید لیستی کامل از اطلاعات در مورد تصویر جاری را می توانید ببینید:

نویسنده :**MAHSA**   آفلاین
#8
آموزش کامل انتخاب کردن در فتوشاپ

در این مقاله قصد دارم نحوه ی Select یا همان انتخاب کردن را به طور کامل به شما آموزش دهم. حتما تا به حال پیش آمده که از ابزار انتخاب استفاده کنید ولی شاید از همه ی ظرفیت های این ابزار آگاه نباشید. در اینجا یاد می گیریم که چطور قسمت های انتخاب شده را به هم اضافه کنیم، چطور بخشی از قسمت انتخاب شده را حذف کنیم و همچنین چطور اشتراک بین دو بخش انتخاب شده را select کنیم.

خوب اول بیایید یاد بگیریم چطور می توان به بخش انتخاب شده بخش دیگری را اضافه کرد.

اضافه کردن به بخش انتخاب شده

عکس ساده ی زیر را در فتوشاپ باز می کنم.



من با استفاده از ابزار Rectangular Marquee می خواهم شکل بالا را انتخاب کنم:



قسمت پایین شکل را به صورت زیر انتخاب می کنم:



خوب حالا مربع بالا را با همان ابزار به صورت زیر انتخاب می کنم:



قسمت بالایی شکل را انتخاب کردیم ولی ... چه اتفاقی افتاد؟ بخش پایین شکل که انتخاب کرده بودیم کجا رفت؟!

بله قسمت انتخاب شده ی پایین از دست رفت. این روش پیش فرض فتوشاپ است که با انتخاب قسمت جدید قسمت انتخاب شده ی قبلی را از حالت انتخاب خارج می کند.

حال برای انتخاب کل شکل چه کنیم؟ خوشبختانه در فتوشاپ آپشن هایی برای این کار وجود دارد.

4 آپشن اصلی select کردن در نوار آپشن ها

قبل از ادامه دادن به مطلب بیایید بعد از انتخاب کردن ابزار Rectangular Marquee یه نگاهی به نوار آپشن ها بیاندازیم. مخصوصا به 4 آیکن سمت چپ نوار آپشن ها



ممکن است این آیکن ها به نظر کوچک باشند اما کارهای بزرگی انجام می دهند. اولین آیکن از چپ (که در تصویر بالا اشاره گر ماوس روی آن است) آیکن New Selection است که گزینه ی پیش فرض فتوشاپ است. هنگامی که این آیکن فعال است هر بار که کلیک می کنیم قسمت جدیدی انتخاب شده و قسمت های قبل از انتخاب خارج می شوند.

دومین آیکن که کنار آن قرار دارد آیکن Add to Selection نام دارد:



وقتی این آیکن فعال باشد هر بخشی که انتخاب می کنیم به بخش های انتخاب شده ی قبلی اضافه می شود. بیایید ببینیم این گزینه چطور به ما کمک می کند تا شکل خود را انتخاب کنیم

ابتدا آیکن New Selection را فعال کرده و قسمت پایین شکل را مثل عکس زیر انتخاب می کنم:



حال آیکن Add to Selection را فعال می کنم و مربع بالایی را هم انتخاب می کنم. یا برای راحتی به جای فعال کردن آیکن Add to Selection کلید shift را موقع انتخاب نگه می دارم. همانطور که می بینید یک علامت + کنار اشاره گر نمایش داده می شود:



حال انتخاب مربع را شروع می کنم و آن را تا درون مستطیل ادامه می دهم تا با بخش انتخاب شده ی قبلی همپوشانی ایجاد کند.



حال که انتخاب مربع را هم انجام دادم دکمه ی ماوس را رها می کنم. نتیجه شبیه عکس زیر می شود:



همانطور که می بینید به لطف وجود گزینه ی Add to Selection توانستیم شکل را به طور کامل انتخاب کنیم.

آپشن Subtract From Selection

آپشن Subtract From Selection سومین آیکن از نوار آپشن ها است.



حال که آن را پیدا کردیم بیایید ببینیم چطور می توان از آن استفاده کرد.

گاهی برای انتخاب یک شکل پیچیده بهترین راه انتخاب همه ی آن و سپس جدا کردن بخش هایی از آن است. بیایید این بار شکل قبلی را به این روش انتخاب کنیم



با ابزار Rectangular Marquee مثل تصویر زیر یک مربع بزرگ دور شکل بکشید. همانطور که می بینید یک مربع سفید درون شکل وجود دارد که نباید انتخاب شود:



حال با استفاده از آپشن Subtract From Selection می خواهم مربع سفید را از انتخاب خارج کنم. برای اینکار کافی ایست کلید Alt را نگه داشته و مربع سفید را انتخاب کنم. همانطور که می بینید کنار نمایشگر ماوس یک علامت - نشان داده می شود.



در عکس زیر می بینید که چطور مربع سفید را انتخاب کرده ام



حال دکمه ی ماوس را رها می کنم تا مربع سفید از انتخاب حذف شود



همانطور که می بینید شکل به طور کامل انتخاب شد

آپشن Intersect With Selection

آخرین آیکن نوار آپشن ها آیکن Intersect With Selection می باشد.



کلید میانبر برای انتخاب این گزینه Shift+Alt است. حال بیایید برای فهمیدن نحوه ی کار این ابزار شکل زیر را ببینیم:



در این تصویر دو دایره روی هم قرار گرفته اند و ناحیه ی سفیدی در میان آنها وجود دارد. ما قصد داریم این ناحیه ی سفید را انتخاب کنیم.

فتوشاپ دارای ابزاری است که مخصوص انتخاب شکل های بیضوی و دایره ای است با نام Elliptical Marquee Tool. ابتدا آن را از جعبه ابزار انتخاب کنید



حال می خواهم دایره ی سمت چپ را مانند شکل زیر انتخاب کنیم. برای اینکه دایره ی ما تبدیل به بیضی نشود هنگام رسم آن کلید Shift را نگه می دارم.



اگر کلید Shift را نگه دارم و دایره ی دوم را انتخاب کنم ناحیه ی انتخاب شده به صورت زیر می شود که مورد نظر ما نیست



اگر کلید Alt را نگه دارم و دایره ی دوم را انتخاب کنم ناحیه ی انتخاب شده به صورت زیر می شود که باز هم مدنظر ما نیست



حال می خواهیم از آپشن Intersect With Selection استفاده کنیم. برای این کار برای ابتدا دایره ی سمت چپ را انتخاب کرده سپس با نگه داشتن کلیدهای Alt+Shift دایره ی سمت راست را انتخاب می کنم و سپس دکمه ی ماوس را رها می کنم. همانطور که می بینید اشتراک دو دایره یعنی ناحیه ی سفید انتخاب شده است.



الان ما به انواع حالت های انتخاب در فتوشاپ مسلط شدیم. می توانیم به ناحیه ی انتخاب اضافه کنیم، از آن حذف کنیم یا با ناحیه ی انتخابی دیگر اشتراک بگیریم.

نویسنده :**MAHSA**   آفلاین
#9
آموزش ابزار Rectangular Marquee در فتوشاپ

در اینجا می خواهم یکی از ابزارهای ابتدایی Select کردن در فتوشاپ را به شما آموزش دهم. Rectangular Marquee Tool به همراه Elliptical Marquee tool و Polygonal Lasso Tool ابزارهایی هستند که برای انتخاب بخش هایی از تصاویر بر اساس شکل های هندسی به کار می روند. همانطور که از نام Rectangular Marquee مشخص است این ابزار برای انتخاب اشکال مربعی یا مستطیلی شکل مناسب است.

ابزار Rectangular Marquee را می توانید در قسمت بالای جعبه ابزار پیدا کنید. آیکن آن شبیه یک مربع نقطه چین است. برای انتخاب آن روی آن کلیک کنید.



انتخاب های مستطیلی شکل

استفاده از ابزار Rectangular Marquee بسیار آسان است. به سادگی روی قسمت بالای سمت چپ جایی که می خواهید انتخاب کنید کلیک کرده سپس آن را کشیده و تا نقطه ی پایین سمت راست محل مورد نظر ادامه می دهیم و ماوس را رها می کنیم و به این ترتیب انتخاب انجام می شود.

در زیر یک عکس از قطعات چوبی داریم:



من می خواهم رنگ مستطیل قرمز را تغییر دهم. برای این کار از جعبه ابزار Rectangular Marquee Tool را انتخاب می کنم یا کلید M را روی کیبورد فشار می دهم. حال عملیات انتخاب را شروع می کنم. ابتدا روی قسمت بالا و سمت چپ مستطیل قرمز کلیک می کنم و در حالی که کلیک ماوس را نگه داشته ام آن را به قسمت پایین و سمت راست مستطیل می کشم.



مستطیل قرمز الان در وضعیت انتخاب شده قرار دارد و یک حاشیه ی نقطه چین مانند اطراف آن ظاهر شده است. از این به بعد هر تغییری ایجاد کنم فقط روی مستطیل قرمز اثر خواهد کرد.



برای تغییر رنگ مستطیل انتخاب شده از تنظیمات Hue/Saturation استفاده می کنم. برای انتخاب آن به منوی Image در بالای صفحه رفته سپس Adjustment و بعد Hue/Saturation را انتخاب می کنم.



با این کار پنجره ی Hue/Saturation باز می شود. من می خواهم رنگ مستطیل را به نارنجی تغییر دهم. برای تغییر رنگ مقدار Hue را تغییر دهید تا به رنگ دلخواه برسید. من آن را روی 28 قرار می دهم تا نارنجی شود. همچنین Saturation را روی 25 تنظیم می کنم:



بعد از انجام تنظیمات روی OK کلیک می کنم. حال دیگر نیازی ندارم مستطیل در حالت انتخاب شده باشد برای همین به منوی Select در بالای صفحه رفته و Deselect را انتخاب می کنم.



یک راه راحت تر برای Deselect کردن استفاده از کلید میانبر Ctrl+D است. در تصویر زیر نتیجه ی کار را مشاهده می کنید. همانطور که می بینید فقط مستطیل انتخاب شده تغییر رنگ پیدا کرد و بقیه ی تصویر دست نخورده باقی مانده است:



انتخاب کردن نواحی مربع شکل

تا حالا دیدیم که می توانیم با ابزار Rectangular Marquee نواحی مستطیل شکل را انتخاب کنیم ولی اگر بخواهیم نواحی مربع شکل را انتخاب کنیم چه؟ آیا راهی وجود دارد که ابزار انتخاب را به حالت مربع دربیاوریم؟ بله برای این کار دو راه وجود دارد

تصویر زیر را که یک صفحه ی شطرنجی است در فتوشاپ باز می کنم:



حال ابزار Rectangular Marquee را انتخاب می کنم. در نوار آپشن ها در بالای صفحه گزینه های مرتبط با آن نمایش داده می شود. قسمت Style را روی Fixed Ratio می گذارم و مقدار 1 را به Width و Height می دهم. این باعث می شود که انتخاب با Rectangular Maquee فقط مربعی شکل باشد.



حال مانند تصویر زیر یکی از مربع ها را انتخاب می کنم.



همانطور که مشاهده می کنید انتخاب به شکل مربع انجام شده است.

نویسنده :**MAHSA**   آفلاین
#10
آموزش ابزار Elliptical Marquee در فتوشاپ

در مقاله ی آموزش ابزار Rectangular Marquee یاد گرفتیم که چطور شکلهای مربعی و مستطیلی را انتخاب کنیم. ابزار Elliptical Marquee که در اینجا بررسی می کنیم دقیقا مانند Rectangular Marquee کار می کند با این تفاوت که نواحی بیضی شکل یا دایره ای شکل را انتخاب می کند.

در حالت پیش فرض ابزار Elliptical Marquee پشت ابزار Rectangular Marquee پنهان شده است. برای انتخاب آن روی ابزار Rectangular کلیک را نگه دارید تا یک منوی آبشاری باز شود و از آنجا آن را انتخاب کنید.



انتخاب به صورت بیضوی

برای انتخاب به شکل بیضوی ابزار Elliptical Marquee را همانطور که گفته شد انتخاب کرده و کلیک کرده و به سمتی که می خواهید انتخاب شود ماوس را بکشید و سپس کلیک را رها کنید. من عکس عروسی زیر را در فتوشاپ باز کرده ام:



من می خواهم یک افکت هاله ی سفید به آن اضافه کنم. ابتدا یک لایه ی خالی ایجاد می کنم تا به عکس اصلی آسیبی وارد نشود. با کلیک روی آیکن New Layer در پایین پنل لایه ها این کار را انجام می دهم:



این کار باعث اضافه شدن لایه ی Layer 1 بالای لایه ی Background می شود:



من با استفاده از دستور Fill می خواهم این لایه را پر کنم. برای این کار از منوی بالای صفحه Edit و سپس Fill را انتخاب می کنم:



با این کار پنجره ی Fill باز می شود. در بخش Contents گزینه ی White را انتخاب می کنم و روی ok کلیک می کنم:



الان تمام صفحه ی تصویر ما سفید شده است که باعث شده عکس عروسی مشخص نباشد. برای اینکه لایه ی 1 را موقتا مخفی کنم بر روی علامت چشم که کنار آن قرار دارد کلیک می کنم:



حال که عکس قابل دیدن شد با استفاده از ابزار Elliptical Marquee از قسمت بالای سمت چپ کلیک کرده و تا پایین سمت راست ماوس را می کشم و رها می کنم تا یک بیضی دور عروس و داماد رسم شود.



اگر عروس و داماد در وسط بیضی رسم شده نیستند می توانید با کلیک روی آن و جابجا کردن ناحیه ی انتخاب شده آن را تنظیم کنید. انتخاب نهایی به صورت زیر خواهد بود:



Feather کردن ناحیه ی انتخاب شده

من با استفاده از ابزار Elliptical Marquee عروس و داماد را انتخاب کردم تا بتوانم آنها را ازمیان صفحه ی سفید جدا کنم اما نمی خواهم لبه ها تیز باشند به همین دلیل برای نرم کردن لبه ها از Feather استفاده می کنم. برای این کار از منوی بالای صفحه Select سپس Modify و در آخر Feather را انتخاب می کنم.



با این کار صفحه ی Feather Selection باز می شود. من مقدار Feather Radius را روی 30 پیکسل تنظیم کرده و Ok می کنم. شما بر اساس سایز عکس خود و چند بار آزمون و خطا می توانید مقدار مناسب را پیدا کنید.



ما هنوز نمی توانیم افکتی که Feather برای ما ایجاد کرد ببینیم. من روی علامت چشم کنار لایه ی 1 کلیک می کنم تا لایه ی 1 قابل دیدن شود:



با این کار صفحه به صورت زیر نمایش داده می شود:



در آخر برای ایجاد افکت کلید Delete کیبورد را فشار دهید. همانطور که می بینید هاله ی دور عروس و داماد به نرمی به رنگ سفید متمایل شده است که آن را مدیون Feather هستیم:



انتخاب به صورت دایره ای

ابزار Elliptical Marquee این اجازه را به ما می دهد که یک ناحیه ی دایره ای را انتخاب کنیم. عکس زیر را که شامل ماه کامل است را در فتوشاپ باز می کنم. من می خواهم ماه را از این تصویر انتخاب کنم.



هنگامی که Elliptical Marquee در حالت انتخاب قرار دارد در نوار آپشن ها یک سری گزینه در دسترس قرار می گیرند. برای اینکه انتخاب ما یک دایره ی کامل باشد باید گزینه ی Style را روی Fixed Ratio تنظیم کرده و به Width و Height مقدار 1 را بدهیم.



برای انتخاب ماه از قسمت بالای سمت چپ شروع به کلیک کرده و تا قسمت پایین سمت راست ادامه می دهم و سپس کلیک ماوس را رها می کنم. اگر نقطه چین ها دقیقا دور ماه قرار نگرفته اند با ماوس می توانید دایره ی ایجاد شده را جابجا کنید تا دقیقا دور ماه قرار بگیرد



اگر دایره ای که کشیده اید اندازه نیست می توانید با کلید میانبر Ctrl+D آن را کنسل کنید.



پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان