10-27-2014, 02:41 PM
پروژه شبکه داخلی “اینترنت ملی” در ایران، که به منظور استفاده امن و راحت دستگاههای دولتی و حکومتی از اینترنت مطرح شده بود، واکنش هایی را در خارج از کشور به دنبال داشت که از آن جمله می توان به جنجال های رسانه ای و تلاش ها برای نشان دادن آن به عنوان یک پروژه بزرگ فیلترینگ، اشاره کرد. در ادامه نیز دولت آمریکا اعلام کرد که در حال راه اندازی پروژهای تحت عناوینی چون “اینترنت چمدانی”، “اینترنت غیرقابل کشف”، “اینترنت سایه” و “اینترنت نامرئی” است تا با برپایی شبکههای مستقل اینترنتی و تلفن همراه در داخل کشورهای دیگر که به صورت پنهان از مرزهای کشورها عبور داده میشود با دفتر عملیاتی واقع در واشنگتن ارتباط ایجاد کرده و دست به یکسری عملیات روانی در راستای براندازی حکومتهای کشورهای مخالف خود بزند. در همان زمان اعلام شد که قرار است این چمدان به صورت پنهان از مرزهای کشورها از جمله سه كشور ایران ، سوریه و لیبی عبور داده شود.
اما با وجود گذشت چندین سال از آغاز این طرح، هنوز هم نام “اینترنت چمدانی” و جزئیات آن برای بسیاری از افراد ناشناخته است.اینترنت در سایه چگونه عمل می کند؟
اینترنت چمدانی الهامگرفته از یک شبکه وایرلس اتریشی است که با نصب آنتنهای مخصوص WIFI روی پشتبام ها کار میکند و چتر پوششی بینظیری دارد.
روزنامه نیویورک تایمز نخستین روزنامه ای بود که از طرح آمریکا موسوم به اینترنت چمدانی پرده برداشت. طبق گزارش این روزنامه آمریکایی، دولت اوباما در حال هدایت تلاش های جهانی برای ایجاد یک اینترنت و شبکه تلفن همراه “درسایه” می باشد تا مخالفین در کشور های مختلف، بتوانند از آن استفاده کنند. این تلاش ها شامل پروژه های محرمانه ای است که در برگیرنده ایجاد شبکه تلفن در داخل یک کشور و هم چنین عملیات شبه جاسوسی است که در یکی از خیابان های واشنگتن، توسط گروهی جوان بازسازی می شود. این ها که بیشتر شبیه یک گروه موسیقی هستند، در حال کار گذاشتن وسایلی در یک چمدان هستند که نمونه ای از یک اینترنت چمدانی است.
اینترنت چمدانی شبیه به یك چمدان معمولی است ولی با چمدان تفاوت فراوانی دارد. داخل آن یك لپ تاپ، یك آنتن كوچك بدون سیم، فلاش دیسك و چندین سی دی وجود دارد. با مجموعه این ابزارها می توان در هر نقطه ای یك شبكه اینترنت در سایه و مستقل برقرار كرد
به گفته طراح این پروژه، تامین مالی آن از آغاز بر عهده وزارت امور خارجه آمریکا بوده است. برای مثال در سال 2011 اعلام شد که وزارت خارجه و پنتاگون با صرف هزینه ای معادل حداقل 50 میلیون دلار، یک شبکه تلفن همراه مستقل را در افغانستان، ایجاد کرده اند که هدف از آن مقابله با توانایی طالبان در قطع ارتباطات رسمی دولت افغانستان بوده است. هم چنین بیان شد که تا پایان سال 2011 وزارت امور خارجه آمریکا حدود 70 میلیون دلار صرف این گونه فناوری ها می کند.
!!Maryam!! (2014-10-27 16:16), F.89.T (2016-04-28 22:43), پَلَــنگ مَلَــنگ (2014-10-28 17:09)