آدرس

آدرس فعلی سایت koreafan.eu است در صورت بروز هر مشکل آدرس بعدی koreafan.. میباشد .

ساماندهي

انجمن کره فن در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي ثبت شد تاپیک

گروه تلگرام انجمن

گروه تلگرامی انجمن برای اطلاع رسانی از مشکلات انجمن و درخواست ها لطفا عضو بشین کلیک کنید



خوراک قارن قورساخ یا همان خوراک سیرابی و شیردان
زمان کنونی: 09-20-2020، 12:47 AM
کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: !!Maryam!!
آخرین ارسال: miss mg - ELF
پاسخ 4
بازدید 2347

امتیاز موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
سیرابی خوراک شیردان یا قارن و قورساخ همان

خوراک قارن قورساخ یا همان خوراک سیرابی و شیردان
#1
ممکنه بعضی از شماها یا حتی مادرهاتون موقعی که سیرابی خرید کرده باشید اونو بدون اینکه خراش بدید (تمیزکردن) داغ قابلمه گذاشتید تا بپزه .
مهمان نميتواند عکس هاروببيند براي ثبت نام اينجا کليک کنيد
کارتون اشتباه بوده درواقع با علف های توی شیکم گوسفنده اونو توی قابلمه پختیدمهمان نميتواند عکس هاروببيند براي ثبت نام اينجا کليک کنيد

حالا اینجا طریقه تمیز و کردنش و پختنش رو بهتون یاد میدم


مهمان نميتواند عکس هاروببيند براي ثبت نام اينجا کليک کنيد


با عرض شرمندگی بنده هیچ اطلاعات علمی و یا حرفه ای در خصوص سیرابی و شیردان و همچنین نام علمی شان ندارم و از اینکه کجا دقیقاً کجاست، بی اطلاعم. در زبان ترکی ما به آن "قارن قورساخ" می گوییم. این خوراک غذایی است که کسانی که آن را میل می کنند یا بسیار دوستش دارند و یا متنفرند و اغلب حد وسط ندارد.

خرید سیرابی و شیردان چند نکته اساسی دارد:

1-بهتر است در فصول اواسط بهار و تابستان تهیه شود چون دام به علوفه تازه دسترسی دارد و رنگ سیرابی و شیردان روشن می باشد.

2-دیگری اینکه بایستی به هیچ عنوان بوی فاسدشدگی نداشته باشد. گرچه در حالت عادی بوی نپخته آن جالب نیست ولی ابداً هم بو و رنگ فاسد شده ندارد. رنگ سبز قسمت میانی آن هم مربوط به کلروفیل موجود در غذای دام می باشد.

3-اگر سیرابی تازه باشد، بسیار راحت تمیز خواهد شد.

4-میزان چربی موجود در سیرابی و شیردان زیاد نیست و کمتر از گوشت می باشد.

5-برای اینکه خوراک بوی خوبی داشته باشد، بایستی آن را با حوصله و با دقت و در صورت امکان حتماً همراه با یک نفر کمک تمیز کنیم.

6-می توان از سیرابی گوسفند یا گوساله نیز استفاده کنیم. البته سیرابی مورد استفاده ما متعلق به گوسفند نذری بود. بعد از پاک کردن و قبل از پختن وزن آن جمعاً یک کیلو و سیصدگرم بود.

 

مواد لازم:

سیرابی و شیردان گوسفند: یک دست

پیاز کوچک: یک عدد

سیر: دو حبه

نمک و زردچوبه: به میزان لازم

 

طرز تهیه:

1-اگر سیرابی و شیردان تمیز نیستند اولین مرحله کار تمیز کردن آنها است به این صورت که سیرابی را با چاقو یا قیچی آشپزی به 4 تکه برش می زنیم.


به عضو بالا سمت چپ، "بوزدوم" می گوییم (شاید به فارسی هزارلا باشد). به عضو رنگی پائین قسمت وسطی"قورساخ" می گوییم. به مابقی که یک کل به هم چسبیده است، "قارن" می گوییم.  (به فارسی شکمبه یا همان سیرابی می باشد).



مهمان نميتواند عکس هاروببيند براي ثبت نام اينجا کليک کنيد



2-  سپس آب را درون قابلمه ای می جوشانیم و حرارت را خاموش یا ملایم می کنیم. هر تکه را درون آب داغ انداخته، در قابلمه را گذاشته و بلافاصله سیرابی را برمیداریم. (اگر زیاد درون آب جوش بماند پخته شده و قابل تمیز شدن نمی شود)

3-اکنون یکی آن را با دست نگه می دارد و دیگری در حالیکه با دست آن را نگه داشته است و محکم می کشند تا صاف شود با چاقو به حالت رفت و برگشتی سریع روی سیرابی را می خراشیم و تمیز می کنیم. خواهیم دید که ذرات زردی از آن جدا شده و رنگ سیرابی سفید مایل به صورتی روشن می باشد. تقریباً شبیه حوله سفید و تمیز نمناک. اگر تمیز نشد دوباره یکی دو لحظه داخل آب جوش می اندازیم. این کار را برای هر تکه انجام می دهیم. اگر آب خنک شد، بایستی دوباره داغ نماییم.

4-سپس آنها را داخل آب سرد ریخته و کاملاً تمیز می کنیم، قسمت داخلی را با دست کاملاً تمیز می کنیم و ذرات چربی داخلی آن را اگر رنگی به جز سفید داشته باشند با دست می کنیم (از مصدر کندن).


5-  بارها و بارها می شوییم تا شبیه تصویر کاملاً تمیز شود.



مهمان نميتواند عکس هاروببيند براي ثبت نام اينجا کليک کنيد



6-  قسمتی هم هست که به ترکی به آن قورساخ می گوییم. به رنگ صورتی با بافتی بسیار نرم است که شبیه بادکنکی است که انگاری پلیسه دارد. نیازی به چاقو نیست، کافیست با دست کاملاً آن را تمیز کنیم.

7-  قسمتی هم هست که حالت گرد دارد و رنگش زرد رنگ است که به ترکی به آن "بوزدوم" می گوییم. آن را هم با کمک چاقو تمیز می کنیم. دقت کنیم که خیلی چین چینی است و بایستی آن را کاملاً و با حوصله تمیز نماییم. اگر توضیحات گویا نیست واقعاً متأسفم.


8-سپس آن را به تکه های کوچکتر برش می زنیم.



مهمان نميتواند عکس هاروببيند براي ثبت نام اينجا کليک کنيد



9-سپس درون زودپز یا قابلمه ریخته، مقداری آب به آن می افزائیم. بعد پیاز نگینی شده، سیر خلالی شده، نمک و زردچوبه را می افزائیم و اجازه می دهیم کاملاً بپزد و نرم شود.



مهمان نميتواند عکس هاروببيند براي ثبت نام اينجا کليک کنيد



10- این خوراک همراه با چکاندن آب لیمو ترش تازه روی آن و به همراه با نان تازه بسی لذت بخش است.


11- نوش جان.



مهمان نميتواند عکس هاروببيند براي ثبت نام اينجا کليک کنيد


نکات:

در حد دانسته هایم به نکات در طول متن اشاره کرده ام.
آواتارهای کمیته فرهنگ شهروندی : دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
مهمان نميتواند عکس هاروببيند براي ثبت نام اينجا کليک کنيد
نویسنده :ƓὄὄƉ ǤIRĿ   غایب
#2
واقعا مفیدمهمان نميتواند عکس هاروببيند براي ثبت نام اينجا کليک کنيد

نویسنده :maya20   آفلاین
#3
جالب بود تا حالا نخوردم
اگه کسی درست کنه امتحان میکنممهمان نميتواند عکس هاروببيند براي ثبت نام اينجا کليک کنيد

نویسنده :F.89.T   آفلاین
#4
این خوراک خیلی خوشمزه است
البته برای ما شمالیا این ساده ترین کاریه که میشه با سیرابی و ملحقاتش انجام داد
ما با سیرابی دلمه هم درست میکنیم یعنی مثل دلمه بادمجون،دلمه سیرابی داریم
و به غیر از اون،سیرابی تو غذای "ترش پلو" که متشکل از برنج و قره قروت و سیر و سیرابی و ملحقاتشه،نقش گوشت رو ایفا میکنه
حتما توصیه میکنم جفتشون رو امتحان کنید
بی نظیرن

نویسنده :miss mg - ELF   آفلاین
#5
قارن قورساخ رو خوب اومدی خخخخخ
مامان من که خیلی با تجربس تو این زمینه و اکثرا درست میکنه
ولی من متنفرم از این غذا بوشم نمیتونم تحمل کنم مهمان نميتواند عکس هاروببيند براي ثبت نام اينجا کليک کنيد



پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان