اوپــا جـونـگ ڪـی محبوب ترین کاربر انجمن
تنها کسی انتخاب میشود که برترین ارسال کننده روز ، هفته و ماه باشد .

آدرس

آدرس فعلی سایت koreafan.eu است در صورت بروز هر مشکل آدرس بعدی koreafan.. میباشد .

ساماندهي

انجمن کره فن در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي ثبت شد تاپیک

گروه تلگرام انجمن

گروه تلگرامی انجمن برای اطلاع رسانی از مشکلات انجمن و درخواست ها لطفا عضو بشین کلیک کنید



دانستیهای کوتاه دهان و دندان
زمان کنونی: 06-05-2023، 09:30 AM
کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: SOG.AND
آخرین ارسال: SOG.AND
پاسخ 9
بازدید 3899

امتیاز موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
دهان دندان و دانستیهای کوتاه

دانستیهای کوتاه دهان و دندان
#1
مطالب کوتاه در مورد دهان و دندان رو در این قسمت قرار میدم
اسپم ممنوع
با تشکر
نویسنده :SOG.AND   آفلاین
#2
پیشگیری از شایع ترین بیماری جهان!

یک دندانپزشک پوسیدگی دندان را شایع‌ترین بیماری جهان دانست و گفت: این بیماری تا 90 درصد قابل کنترل است.

دکتر شاهرخ رسولی تبار از پوسیدگی دندان به عنوان شایع‌ترین بیماری دهان و دندان در دنیا یاد کرد و گفت: پوسیدگی دندان شایع‌ترین بیماری است که بشر با آن دست به گریبان است، اما به دلیل ناشناخته ماندن عوارض آن چندان مورد توجه نیست. به گفته این دندانپزشک، پوسیدگی دندان در 90 درصد موارد قابل کنترل است و این امر با دقت کافی در نگهداری و بهداشت دهان و دندان به سادگی امکان پذیر است.

وی رعایت بهداشت دهان و دندان بخصوص در سنین بین 6 تا 12 سالگی که در واقع سن رویش دندانهای دائمی است را در پیشگیری از پوسیدگی دندان مهم دانست. این دندانپزشک افزود: نوع رژیم غذایی و نحوه مراقبت از دندانها نقش مهمی در پیشگیری از پوسیدگی دندان دارد.

رسولی تبار معتقد است: میکروب‌های موجود در دهان این توانایی را دارند که با استفاده از مواد غذایی بخصوص مواد قندی باقیمانده در سطح دهان اسید تولید کنند که این اسید وقتی در مجاورت مینای دندان قرار می گیرد سبب تخریب آن می شود. وی افزود: سطح بیرونی دندان را مینای دندان تشکیل می دهد که در عین حال که بسیار مقاوم است اما نسبت به مواد اسیدی به شدت آسیب پذیر است و ساختار مولکولی آن را از هم متلاشی می‌کند.

رسولی تبار با اشاره به اینکه لایه‌های درونی دندان به اندازه مینای دندان مقاوم نیستند، گفت: در صورت آسیب دیدن مینای دندان قسمت های زیرین فوق العاده آسیب پذیر می شود و این مسئله لزوم حفاظت از ساختار مینای دندان را نشان می دهد. وی معتقد است: با تمیز کردن دندان خصوصا فضاهای بین دندانی که با چشم دیده نمی شوند می توان به سادگی فرصت تخریب را از میکروبها گرفت.

این دندانپزشک استفاده درست و هوشمندانه از مسواک در کنار نخ دندان را برای حفاظت از دندان‌ها توصیه کرد و گفت: بعد از خوردن غذا بخصوص در شب که محیط دهان ساعت‌ها بسته می‌ماند و محیط مناسبی برای رشد میکروب‌های داخل دهان فراهم می‌شود، حتما سطح دهان و دندان‌ها را از وجود پلاک‌های بوجود آمده پاک کنید. وی افزود: با حرکت آرام مسواک نرم حاوی خمیر دندان مناسب می توان به سادگی پلاک های ایجاد شده بر روی دندان ها را از بین برد.

رسولی تبار استفاده از نخ دندان و پس از آن حرکات آرام و جارویی مسواک را برای تمیز کردن سطح دندان‌ها مناسب دانست و گفت: پس از پایان مسواک زدن و شستن دهان چک کردن مجدد دندانها از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که در این زمان پلاک‌های باقیمانده در سطح دندان خود را به خوبی نشان می دهند و لذا این مرحله که در واقع لکه گیری نامیده می شود از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی به افراد توصیه کرد: پس از مسواک زدن مسواک را بر سطح زبان خود بکشند. رسولی تبار دهان را ورودی مواد غذایی به بدن دانست و گفت: توجه به سلامت دهان و دندان در راستای دستیابی به سلامت از اهمیت زیادی برخوردار است.

نویسنده :SOG.AND   آفلاین
#3
10 علت افتادن دندان‌ها

نداشتن دندان، مشکلات متعددی در پی دارد، کیفیت زندگی افت پیدا می‌کند و به دلیل کاهش توانایی جویدن غذاها، انتخاب غذاها محدود می‌گردد، یعنی نداشتن دندان باعث می‌شود غذاها را درست نجویم، لذا هر غذایی را دیگر نمی‌توانیم بخوریم. نداشتن دندان روی وضعیت تغذیه‌ای و در نتیجه سلامت کل بدن اثر می‌گذارد. همچنین باعث فرورفتگی صورت، بدجور صحبت کردن و ... می‌شود.

از دست دادن دندان ها، دلایل متعددی دارد که افزایش سن از آنها نیست. در اینجا تعدادی از این دلایل را بیان می‌کنیم.

1- تمیز نگه نداشتن دهان و دندان‌ها باعث می‌شود باکتری‌های تولیدکننده اسید روی سطح دندان جمع شوند (پلاک دندان) و با از بین بردن مینای دندان، سوراخ‌هایی در دندان ایجاد کنند. همچنین باعث بیماری‌های لثه می‌شوند که بافت نگهدارنده دندان مثل رباط‌ها و استخوان‌ها را تخریب می‌کند. اینها باعث افتادن دندان می‌شود.

2- حتی با رعایت بهداشت دهان و دندان، بایستی هر شش ماه یک بار نزد دندانپزشک بروید تا دندان‌های شما را معاینه کند. مراجعات نامنظم و دل بخواهی به دندانپزشک باعث می‌شود علائم هشداردهنده از دست دادن دندان را متوجه نشویم. ممکن است شما پلاک‌های سختی را که زیر خط لثه وجود دارند، نبینید و یا حرکت جزیی دندان خود را متوجه نشوید که این موارد نیاز به درمان تخصصی دندانپزشکی دارند. اگر درمان به موقع شروع شود، می‌توان دندانی را که کمی حرکت کرده است، نگه داشت و حفظ کرد.

3- درمان به موقع از آسیب‌های بزرگ بعدی جلوگیری خواهد کرد. به عنوان مثال پر کردن دندان پوسیده، از آسیب بیشتر آن مثل رسیدن پوسیدگی به عصب دندان جلوگیری خواهد کرد. آسیب پالپ داخلی دندان باعث مرگ بافت پالپ و تجمع چرک در اطراف ریشه دندان می‌شود. اگر دندان خیلی آسیب دیده باشد، دندانپزشک دیگر نمی‌تواند آن را نگه دارد و باید آن را کشید.

4- تغذیه ناکافی و نادرست به دلیل کمبود مواد مغذی در برنامه غذایی، مقاومت دهان و دندان‌ها را به عفونت کم می‌کند. کلسیم، مسئول فشردگی املاح در استخوان نگهدارنده دندان است. دریافت کم کلسیم روی حفظ دندان‌ها موثر است و با افزایش خطر از دست دادن دندان‌ها ارتباط دارد. به علاوه، مصرف زیاد مواد غذایی شیرین (مثل آب نبات، شکلات و...) و غذاهای اسیدی (مثل نوشابه گازدار)، دندان‌ها و لثه‌های شما را خراب می‌کند.

5- آیا برای شما اتفاق افتاده است که در کودکی بر اثر زمین خوردن و یا افتادن از جایی، دندان خود را از دست داده باشید. حتی اگر بعد از یک حادثه و وارد آمدن ضربه به دهان، دندان نیفتد، ممکن است باعث ترک خوردگی ریشه شود که چند ماه یا چند سال بعد باعث عفونت دندان می‌شود. عفونت باعث از بین رفتن ریشه دندان و در نتیجه افتادن دندان می‌شود. ورزش‌های برخوردی مثل بوکس، فوتبال و... نیز باعث وارد آمدن ضربه به دندان و در نتیجه شکستگی یا آسیب دندان و افتادن آن می‌شوند.

6- به هم ساییدن دندان‌ها در دندان قروچه باعث ترک برداشتن و ساییدن و شکستن دندان‌ها می‌شود و فشار زیادی روی بافت نگهدارنده دندان وارد می‌کند و باعث از بین رفتن استخوان اطراف دندان می‌شود. اگر استخوان نگهدارنده دندان از بین برود، دندان شل می‌شود و می‌افتد.

7- جایگزین نکردن دندان افتاده باعث ایجاد یک سری مشکلات می‌شود که دندان‌های دیگر را تخریب می‌کند. وقتی یک دندان می‌افتد و یا کشیده می‌شود، استخوان در برگیرنده آن تحلیل می‌رود. اگر دندان افتاده جایگزین نشود (با بریج یا ایمپلنت یا دندان مصنوعی)، دندان‌های کناری و مقابل آن (در فک دیگر) وارد فضای خالی آن می‌شوند و مشکلات لثه را ایجاد می‌کنند که منجر به افتادن بقیه دندان‌ها می‌شود.

8- درست نکردن جای نامناسب دندان‌ها می‌تواند باعث افتادن دندان شود. اگر دندان‌های شما به خوبی ردیف نشده باشند، تمیز کردن آن‌ها خیلی سخت است. چنین دندان‌هایی بیشتر دچار پلاک دندان و در نتیجه مشکلات لثه و بافت اطراف دندان می‌شوند که از علل اصلی افتادن دندان است.

9- اثرات مضر کشیدن سیگار و نوشیدن الکل روی سلامت دندان به خوبی شناخته شده است. بر اساس تحقیقات می‌توان گفت افراد سیگاری دو برابر افراد غیرسیگاری دندان‌های خود را از دست می‌دهند. کشیدن سیگار و استفاده از محصولات دخانی و نوشیدن الکل خطر ابتلا به بیماری‌های لثه و در نتیجه افتادن دندان‌ها را افزایش می‌دهد. سیگار روی جریان خون لثه‌ها نیز تأثیر می‌گذارد و شدت بیماری‌های دندانی را افزایش می دهد.

10- حتما می‌دانید بیماری دیابت به چشم ها، اعصاب، کلیه‌ها و قلب آسیب می‌زند و مقاومت بدن به بیماری‌های عفونی را کم می‌کند و فرایند بهبودی و التیام (مثلا التیام زخم ها) را آهسته می‌نماید. اما آیا می‌دانستید که دیابت می‌تواند روی دندان‌ها و لثه نیز تأثیر بگذارد؟ دیابت، قدرت دفاعی و ایمنی بدن را کم می‌کند و تشکیل پلاک دندان را افزایش می‌دهد. در افراد دیابتی، بیماری لثه بیشتر اتفاق می‌افتد، شدیدتر است و زمان بیشتری طول می‌کشد تا بهبود یابد. در مراحل پیشرفته بیماری لثه، استخوان و بافت همبند دهان از بین می‌رود و در نتیجه باعث افتادن دندان می‌شود.

نویسنده :SOG.AND   آفلاین
#4
وقتی باکتری های دهان سرطان زا می شوند

باکتری های دهان، خطر ابتلا به سرطان پانکراس (لوزالمعده) را افزایش می دهند.
بر اساس مطالعات موسسه بهداشت دهان و دندان انگلستان، بیماری های لثه و سرطان پانکراس با یکدیگر در ارتباطند. این مطالعه نشان می دهد که گونه های خاصی از باکتری های ایجاد کننده بیماری لثه، خطر ابتلا به سرطان پانکراس را دو برابر می کنند. از سوی دیگر، باکتری های بی خطر موجود در محیط دهان، خطر بروز این سرطان را 45 درصد کاهش می دهند. در یکی از مطالعات این موسسه که در سال 2007 انجام شد، مشخص گردید که در مردان با تاریخچه ابتلا به بیماری های لثه، خطر ابتلا به سرطان پانکراس، 64 درصد بیشتر از سایر مردان است.

علایم سرطان پانکراس که به اندازه، نوع بافت و محل قرارگیری تومور (غده) بستگی دارد، عبارتند از:
کاهش اشتها
کاهش وزن
یرقان (زرد شدن پوست و چشم ها)
درد در قسمت فوقانی شکم
ایجاد لخته خون در عروق
افسردگی شدید
دیابت

تحقیقات اخیر نشان داد که سرطان پانکراس عامل 7901 مورد مرگ از 20104 فرد مبتلا به این بیماری بوده است و در انگلستان تنها 4 درصد از مبتلایان به این نوع سرطان، بیش از 5 سال زنده بوده اند.

دکتر "کارتر"، مدیر موسسه بهداشت دهان و دندان انگلستان، تاکید می کند که با مشخص شدن ارتباط بین بیماری های لثه و سرطان پانکراس، مردم باید بیشتر از قبل به نقش حیاتی و اهمیت رعایت بهداشت و سلامت دهان و دندان توجه کنند. خوشبختانه این امر ساده بوده و به راحتی قابل انجام است.

این موسسه، برای حفظ سلامت دهان و دندان، رعایت نکات زیر را ضروری می داند:
استفاده از مسواک به مدت 2 دقیقه و 2 بار در روز با استفاده از خمیر دندان های حاوی فلوراید
کاهش مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی قند
مراجعه منظم به دندانپزشک

اختلالاتی همچون تورم و خونریزی لثه در حین مسواک زدن، بوی بد دهان، لق شدن و افتادن دندان و بروز علایم عفونت های دهانی، نشان دهنده ابتلا به بیماری های لثه است. در صورت مشاهده هر یک از این علایم، فورا به دندانپزشک مراجعه کنید.

نویسنده :SOG.AND   آفلاین
#5
دندان های شیری را جدی بگیرید

برخی والدین تصور می کنند دندان های شیری اهمیت چندانی ندارند، بنابراین مراقبت از آنها را نادیده گرفته و اصول بهداشت دهان و دندان را به موقع به کودکان آموزش نمی دهند.

اگرچه دندان‌های شیری در سنین 6 تا 7 سالگی می افتند و دندان‌های جدید به جای آنها می رویند، اما همین دندان های شیری به کودک شما کمک می‌کنند تا قبل از رویش دندان های دایمی به راحتی بجود، لبخند زیبایی داشته باشد و به خوبی صحبت کند. همچنین دندان های شیری پایه مناسبی برای دندان‌های دایمی هستند، پس مراقبت از آنها ضروری به نظر می رسد.

معمولا اولین دندان شیری در حدود 6 یا 7 ماهگی پدیدار می شود. از همین زمان مراقبت از دندان کودک را آغاز کنید. برای این کار می توانید از گاز استریل و کمی آب ولرم جوشیده استفاده کنید. مسواک‌های انگشتی نیز برای همین منظور طراحی شده اند. دندان‌های کودک را 2 تا 3 بار در روز پس از غذا و شیر با گاز استریل مرطوب یا مسواک انگشتی پاک کنید. دندانپزشکان استفاده از خمیر دندان را تا 3- 2 سالگی توصیه نمی کنند زیرا اغلب کودکان در این سنین خمیر دندان را می بلعند.

شیر خوردن شبانه کودکان یکی از مهم ترین عوامل پوسیدگی دندان های شیری به شمار می رود، زیرا شیر مادر و شیر خشک حاوی مواد قندی بوده و به دندان ها آسیب می رسانند. برای پیشگیری از صدمه به دندان های کودک می توانید پس از شیر، کمی آب به او بدهید تا باقیمانده مواد قندی شیر در محیط دهان او باقی نماند. تغییر رنگ و یا ایجاد لکه و نقاط تیره رنگ بر روی دندان های کودک نشان دهنده پوسیدگی و آسیب دندان های شیری می باشد.

برای پیشگیری از پوسیدگی دندان های شیری استفاده از شیرینی، شکلات و آب میوه های صنعتی را در کودکان محدود کنید و در صورت مصرف این خوراکی ها بلافاصله دندان های او را تمیز نمایید.

مراقب تغذیه کودکتان باشید و همه گروه های غذایی مورد نیاز او به ویژه لبنیات که منبع غنی کلسیم می باشند را در رژیم غذایی روزانه کودک بگنجانید.

تا زمانی که کودک قادر به مسواک زدن نیست، دندان های او را تمیز کنید و از 4 یا 5 سالگی روش صحیح مسواک زدن را به او آموزش دهید و برای انجام آن به او کمک کنید. با تهیه مسواک و خمیر دندان زیبا و جذاب برای کودک، او را به مسواک زدن ترغیب کنید و این کار را به بخشی از برنامه روزانه او تبدیل نمایید.

نویسنده :SOG.AND   آفلاین
#6
چرا دندان های کودک خراب می شوند؟

معاون آموزشی دانشکده دندانپزشکی بوشهر گفت: میان‌وعده‌هایی مانند چیپس، پفک، کیک و بیسکویت باعث پوسیدگی دندان در کودکان می‌شود. سعید باقی افزود: والدین تصوّر می‌کنند بر اثر استفاده از قطره آهن دندان کودکشان پوسیده شده است در صورتی که هیچ دلیل علمی وجود ندارد که قطره آهن باعث این امر می‌شود.

معاون آموزشی دانشکده دندانپزشکی بوشهر بیان داشت: پوسیدگی دندان در کودکانی اتفاق می‌افتد که بهداشت دهان و دندان آن‌ها توسط والدین رعایت نمی‌شود و یا از میان وعده‌های پوسیدگی‌زا مانند چیپس، پفک، کیک و بیسکویت به صورت متناوب استفاده می‌کنند.

عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی اضافه کرد: قطره آهن ترکیبی است که از 6 ماهگی تا 2 سالگی طبق نظر دکتر تجویز می‌شود چون تا قبل از آن به وسیله شیر مادر تأمین می‌شود.

باقی با بیان اینکه به محض رویش دندان‌های کودک باید تمیز کردن آنها توسط والدین شروع شود، گفت: والدین از حدود 6 ماهگی با گاز استریل مرطوب یا مسواک نرم مناسب کودک بدون استفاده از خمیردندان شروع به مسواک زدن دندان فرزند خود کنند. متخصص دندانپزشکی خاطرنشان کرد: والدین دندان کودکان خود را از یک تا سه سالگی با مسواک بدون خمیردندان تمیز کنند و از 3 تا 6 سالگی از مسواک و خمیر دندان مخصوص کودکان استفاده کنند.

وی با تأکید به اینکه قطره آهن موجب پوسیدگی دندان‌ها نمی‌شود، تصریح کرد: برخی از دندان‌های شیری تا حدود 12 سالگی باقی می‌مانند و در صورت پوسیده شدن هر چه سریع‌تر باید مورد درمان قرار گیرند. این متخصص دندانپزشکی کودکان خاطرنشان کرد: کودکان باید شیر به‌ویژه شیر مادر را تا دو سالگی و موادی که حاوی آهن هستند مانند حبوبات، گوشت، زرده تخم مرغ و مواد مکمل آهن‌دار را مصرف کنند.

وی با بیان اینکه قطره آهن موجب تیرگی دندان‌های سالم می‌شود، تصریح کرد: برای جلوگیری از تغییر رنگ دندان‌ها موقع مصرف قطره آهن باید قطره عقب دهان ریخته شود و سپس با آب به کودک در فرو بردن آن کمک کنند و بعد از آن دندان‌ها به دقت تمیز شود.

این متخصص تأکید کرد: والدین باید مراقب باشند در صورتی که کودکشان شیر خشک مصرف می‌کنند قطره آهن را در شیشه شیر نریزند و برای اینکه قطره را راحت‌تر به فرزندشان بدهند آن را با یک قاشق آب میوه به نوزادشان بدهند. وی دلیل اینکه قطره آهن را با آب میوه به کودکشان بخورانند گفت: این کار باعث می‌شود طعم تلخ آهن احساس نشود، ویتامین C موجود در آب میوه‌ها باعث جذب بیشتر آهن در معده و تغییر رنگ کمتر دندان‌ها می‌شود.

آهن ترکیبی مهم در ساختار هموگلوبین گلبول‌های قرمز خون است که نقش اکسیژن‌رسانی را بر عهده دارد و در صورت کمبود آهن در بدن باعث کاهش رشد طبیعی (قد وزن)، بهره‌هوشی، قدرت یادگیری، قدرت مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها می‌شود و خستگی زودرس، احساس ضعف و بی‌حالی و کم اشتهایی از دیگر عوارض آن است.

نویسنده :SOG.AND   آفلاین
#7
دندان عقل باید حتما کشیده شود؟

مدیر گروه ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان، گفت: کشیدن دندان عقل نیاز به تشخیص دندانپزشک دارد. دکتر امیر فرهنگ میراسماعیلی اظهار کرد: سن رویش دندان عقل در افراد متفاوت بوده و از 18 سالگی به بعد آغاز می‌شود.

وی افزود: در صورتی که دندان عقل جای کافی برای رویش داشته باشد کشیدن این نوع دندان عقل ضرورتی ندارد و می‌تواند مانند سایر دندانها عمل کند و به مراقبت نیاز دارد. دکتر میراسماعیلی تصریح کرد: در صورتی که دندانهای عقل جا برای رشد نداشته باشند موجب کج شدن سایر دندانها شده و در نهایت نظم دندانها را به هم می ریزد بنابراین بهتر است در این صورت دندان عقل طبق تشخیص دندانپزشک مورد نظر کشیده شود.

وی گفت: جنس دندان عقل هیچ تفاوتی با جنس سایر دندانها نداشته اما شکل تاج و ریشه آن با سایر دندانها متفاوت است.

نویسنده :SOG.AND   آفلاین
#8
اگر دندان‌تان را جرم‌گیری نکنید چه می‌شود؟

با تشکیل کامل جرم بر روی دندان‌ها و عدم جرم گیری در طولانی مدت، بیماری به نام «پریودونتیت» به وجود خواهد آمد که شایع‌ترین اتفاق در این بیماری، تخریب استخوان و از بین رفتن دندان هاست.

تجمع موادغذایی مصرف شده و یا مواد معدنی موجود در بزاق دهان بر روی دندان‌ها موجب ایجاد لایه‌ای بر روی دندان ها می‌شود که اصطلاحا به آن پلاک دندان گفته می‌شود.

10 دقیقه بعد از مسواک زدن، پلاک بر روی دندان تجمع پیدا می‌کند، زیرا موادمعدنی موجود در بزاق نیز موجب تشکیل پلاک دندان می‌شوند.

اگر قبل از خواب مسواک بزنیم و در فاصله بین مسواک زدن و خواب، چیزی نخوریم، صبح روز بعد اگر با زبان سطح دندان ها را لمس کنیم زبری خاصی احساس می‌کنیم که این زبری، همان پلاک دندان است.

پلاک دندان به راحتی با مسواک زدن پاک می‌شود. به همین علت دندانپزشکان توصیه می‌کنند که دفعات مسواک زدن افزایش یابد تا پلاک های ایجاد شده به سرعت حذف شوند.

در صورت عدم حذف پلاک دندان در طولانی مدت، ساختار پلاک تغییر کرده و سفت و سخت می‌شود که در این صورت به آن جرم دندان گفته می‌شود.

تشکیل جرم به مرور زمان موجب التهاب لثه خواهد شد که بیماری لثه و التهاب آن در زمانی که جرم تشکیل نشده و هنوز به صورت پلاک دندانی باقی مانده است را ژنژیویت می‌گویند که همان التهاب لثه است.

تشکیل کامل جرم موجب تخریب لثه و بافت های نگهدارنده دندان (استخوان فک) می‌شود و به مرور زمان لثه سالم را به یک لثه بیمار، پرخون و ملتهب تبدیل می‌کند که همین مساله موجب افزایش عمق شیار لثه خواهد شد.
برای رفع حساسیت به وجود آمده بعد از جرم گیری، باید از خمیر دندان‌های مخصوص رفع حساسیت و دهان شویه‌های خاص با تجویز دندانپزشک استفاده کرد

همین مساله موجب تخریب استخوانی در محل تجمع جرم می‌شود که در نهایت موجب لق شدن دندان ها خواهد شد که به این بیماری «پریودونتیت» گفته می‌شود. شایع‌ترین اتفاق در این بیماری تخریب استخوان و از بین رفتن دندان ها خواهد بود.

از بین رفتن بیش از حد استخوان و عدم امکان جایگزینی دندان ها توسط ایمپلنت، یکی از بدترین اتفاقهای ممکن در اثر این بیماری است.

توجیه عامه مردم مبنی بر مضر بودن جرم گیری این است که بعد از جرم گیری دندان ها پوسیده شده، لثه از بین رفته و یا دندان ها به شدت حساس و لق می‌شوند و به همین علت از انجام جرم گیری خودداری می‌کنند که همین مساله باعث می‌شود که دندان های خود را خیلی زود از دست بدهند.

پوسیدگی که افراد بعد از جرم گیری آن را مشاهده می کنند، در واقع قبل از جرم گیری نیز وجود داشته، اما به علت اینکه در زیر جرم مخفی بوده افراد نمی‌توانستند آن را مشاهده کنند و مشاهده این پوسیدگی بعد از جرم گیری موجب خواهد شد که افراد به غلط تصور کنند این پوسیدگی ها در اثر جرمگیری به وجود آمده است.

داشتن دندان های پوسیده بهتر از داشتن لثه‌های پرجرم است. پوسیدگی یک دندان در نهایت موجب خواهد شد که فرد دندان پوسیده را بکشد، اما عدم جرمگیری در دراز مدت علاوه بر تحلیل شدید استخوان لثه، موجب بی دندان شدن افراد شده و موجب می‌شود به علت تحلیل استخوان و لثه حتی دندان های سالم افراد نیز کشیده شود.

التهاب لثه عامل ایجاد بوی بد دهان و بسیاری مشکلات دیگر است که با انجام جرمگیری از بین خواهد رفت.

برای رفع حساسیت به وجود آمده بعد از جرم گیری، باید از خمیر دندان‌های مخصوص رفع حساسیت و دهان شویه‌های خاص با تجویز دندانپزشک استفاده کرد.

نویسنده :SOG.AND   آفلاین
#9
اسرار مشکلات دهان پیدا شد

بدون شک شما سعی می کنید دهان و دندان های خود را سالم نگه دارید، اما آیا می دانید علت مشکلات دهان و دندان چیست؟

دهان بدبو

مسواک زدن و استفاده از نخ دندان، از بوی بد دهان جلوگیری می کند.

اما اگر شما هر دوی این کارها را انجام می دهید، اما هنوز نفستان دارای بوی بدی است، مشکل چیست؟

این تنفس بدبو ممکن است نشانه ای از بیماری لثه باشد، بنابراین بهتر است قبل از هر گونه اقدامی با یک دندانپزشک مشورت کنید.

بیشتر اوقات، مقصر بوی بد تنفس مربوط به غذاها می باشد. اگر پیاز، سیر و ترشی مصرف کنید تا مدت ها دهانتان بوی بدی می دهد.

بیماری دیابت، رژیم پرپروتئین و نوشیدن الکل باعث ایجاد بوی بدی در دهان می شوند که این به علت شرایطی به نام کتواسیوز می باشد.


لثه متورم و ملتهب

لثه های متورم در هنگام مسواک زدن، خونریزی می کنند. بعلاوه لثه های متورم، قرمز پررنگ هستند.

حتی اگر دارای دندان های سالمی باشید، باید برای درمان ورم لثه نزد دندانپزشک بروید.

شما خودتان نیز می توانید بررسی کنید که لثه شما متورم است یا نه: با با یک دستمال، لثه هایتان را خشک کنید و سپس در آیینه ببینید. سطح لثه متورم باید مثل توپ، محدب و دارای پستی و بلندی باشد و نباید صاف و براق باشد.
بیماری رفلاکس معده باعث برگشت اسید معده به مری و دهان و در نتیجه فرسایش مینای دندان می شود


مینای دندان فرسوده

با گذشت زمان، به تدریج سطح دندان فرسوده می شود. هر نوع اسیدی می تواند باعث فرسودگی مینای دندان شود، از قبیل: اسید موجود در مرکبات و نوشابه ها.

اما یکی از منابع اسیدی در دهان، بیماری رفلکس معده به مری می باشد که در این بیماری، اسید معده به سمت مری و دهان می رود و باعث سوزش سر دل می گردد.

یکی دیگر از علل فرسایش مینای دندان، بیماری بولیمیا (پرخوری عصبی) می باشد. بولیمیا یک اختلال در غذاخوردن است. این گونه بیماران، غذای زیادی می خورند و سپس با استفراغ عمدی، غذا را از بدن خارج می کنند.


احساس مزه ترش و یا اسیدی در دهان

اگر غالبا مزه ترشی در دهانتان احساس می کنید که با بوی بد دهان اشتباه گرفته می شود و اگر دچار گلودرد، درد قفسه سینه و خشونت صدا هستید، ممکن است از علائم بیماری رفلاکس (برگشت اسید معده به مری) باشد.

بیماری رفلاکس موجب زخم و التهاب مری نیز می گردد.

اگر شما فکر می کنید دچار بیماری رفلاکس شده اید، سریعا نزد پزشک متخصص بروید و درمان را شروع کنید.


زخم دهان

آیا شما می دانید که تکه های سفید و یا قرمزرنگ بر روی زبان و یا خط لب می تواند یکی از علائم شایع سرطان دهان باشد؟

بهتر است زخم های دهانی را که بعد از دو هفته خوب نشده اند، به دندانپزشک نشان دهید.

اگر شما دارای زخم دهانی هستید و به همراه آن دچار طعم بد در دهان، مشکل جویدن غذا، درد هنگام بلع و مشکلاتی در صحبت کردن نیز هستید، ممکن است دچار سرطان دهان شده باشید.


دهان خشک

خشکی دهان یکی از مشکلات شایع دهانی می باشد. این مشکل با افزایش سن نیز در ارتباط است.

مشکلات دندانی نیز باعث خشکی دهان می گردند.

یکی از علائم بیماری هایی مثل دیابت، آرتریت روماتوئید، اسکلرودرما، لوپوس اریتماتوی سیستمیک و سندرم شوگرن، خشکی دهان می باشد.

اگر شما برای مدت طولانی دچار خشکی دهان هستید، باید با یک دندانپزشک صحبت کنید.

اسکلرودرما یک اختلال خودایمنی می باشد که باعث تغییراتی در پوست، عروق خونی، عضلات و اعضای داخلی بدن می گردد.

لوپوس نیز یک اختلال خودایمنی می باشد که بر پوست، مفاصل، کلیه ها، مغز و اعضای داخلی اثر می گذارد.

سندرم شوگرن نیز یک اختلال خودایمنی می باشد که موجب خشکی پوست، دهان، چشمان، بینی و گلو می شود.
بهتر است زخم های دهانی را که بعد از دو هفته خوب نشده اند، به دندانپزشک نشان دهید، زیرا ممکن است از علائم سرطان دهان باشند


دندان لق

دندان لق می تواند نشان دهنده بیماری لثه باشد.

باکتری هایی که در زیر لثه رشد می کنند می توانند باعث تخریب بافت ها و استخوان ها گردند و موجب لق شدن دندان ها شوند.

دندان لق می تواند نشانه ای از عفونت یا اسکلرودرما نیز باشد.


خطوط سیاه و سفید روی دندان

اگر مقدار زیادی فلوراید در حین مسوک زدن ببلعید، دچار خطوط سیاه و سفید بر روی دندان، تهوع، استفراغ و اسهال می شوید.


سندرم سوزش دهان

اگر احساس سوزش در دهان، لب و یا زبان دارید، دچار این سندرم گردیده اید.

علت بروز این سندرم مختلف است و شامل مصرف برخی داروها، شرایط دهانی، کمبودهای غذایی، عفونت قارچی دهان و تغییرات هورمونی در زنان می باشد.

نویسنده :SOG.AND   آفلاین
#10
در دوران بارداری شاهد این تغییرات دندانی هستید

اگرچه اغلب افراد از ضرورت بهداشت دهان و دندان در دوران بارداری، برای حفظ سلامتی مادر و کودک آگاهند اما این باور غلط در میان اغلب مادران به وجود آمده است که به منظور پیشگیری از خطرات احتمالی برای جنین و ایمن نبودن روش های درمانی در دوران بارداری، به دندانپزشک مراجعه نمی کنند.

نکته مهم این است که دندانپزشک می تواند اقدامات درمانی ایمن و موثر را برای شما انجام دهد. این اقدامات برای مبارزه با عوارض منفی بیماری های دهان در طی بارداری ضروریند.

در دوران بارداری وضعیت دهان و دندان در زنان با تغییرات قابل ملاحظه ای همراه است. این تغییرات معمولا به صورت التهاب لثه، تومورهای دهان و تورم خفیف تا شدید لثه ها بروز می کنند. از نظر بالینی، علایم التهاب لثه در زنان باردار با سایر افراد تفاوتی ندارد. بیمار علایمی همچون قرمزی و التهاب لثه ها، خونریزی و حرکت دندان ها را تجربه می کند. 30 تا 100 درصد زنان باردار به درجاتی از التهاب لثه مبتلا می شوند.
خونریزی و التهاب لثه ها در همه دوران بارداری مشاهده می شوند و معمولا در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه به دندانپزشک، 3 تا 6 ماه پس از زایمان ازبین می روند.

تومورهای دهان در 10 درصد زنان باردار مشاهده می شوند. این تومورها سرطانی نبوده، به صورت رشد بخشی از بافت دهان ظاهر می گردند و پس از زایمان خود بخود محو می شوند. تومورهای دهان در دوران بارداری معمولا بدون درد، به رنگ بنفش یا قرمز بوده اما با خونریزی همراه هستند. در صورتی که این تومورها دردناک و همراه با خونریزی شدید باشند و یا در خوردن فرد اختلال ایجاد کنند، توسط جراحی خارج می شوند.

تورم و بزرگ شدن لثه در دوران بارداری چندان شایع نیست، اما در موارد شدید، لثه ها رشد کرده و ممکن است روی دندان ها را به طور کامل بپوشانند. متخصصان معتقدند که التهاب و تورم لثه ها در دوران بارداری در نتیجه واکنش به باکتری های دهان ایجاد می شوند، بنابراین مهم ترین اقدام در پیشگیری از این اختلالات، رعایت بهداشت دهان و دندان می باشد. در صورتی که بهداشت دهان قبل از شروع بارداری و در طی آن رعایت نشود، تومورهای دهان، التهاب و تورم لثه ها در این دوران حساس، وخیم شده و سلامت مادر و جنین را به خطر می اندازند.

توصیه می شود که زنان باردار به طور منظم و هر 6 ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کرده و در صورت مشاهده هرگونه تغییر در بافت لثه و دندان ها حتما با متخصص مشورت کنند.



موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
Information مراحل عصب کشی دندان عفونی | عفونت دندان بعد از عصب کشی نیاز غنی 0 15 06-01-2023, 04:46 PM
آخرین ارسال: نیاز غنی
Information آیا ایمپلنت دندان درد داره؟ نیاز غنی 0 49 05-11-2023, 05:54 PM
آخرین ارسال: نیاز غنی
Information درای ساکت یا حفره خشک بعد از کشیدن دندان | علت و درمان نیاز غنی 0 99 03-18-2023, 05:36 PM
آخرین ارسال: نیاز غنی
Information کامپوزیت یا لمینت دندان! کدام بهتر است؟ نیاز غنی 0 121 02-19-2023, 06:11 AM
آخرین ارسال: نیاز غنی
Information خدمات زیبایی دندان شامل چیست نیاز غنی 0 152 01-14-2023, 05:30 PM
آخرین ارسال: نیاز غنی
Information پوسیدگی دندان جلو درمان می شود؟ نیاز غنی 0 186 12-05-2022, 06:32 PM
آخرین ارسال: نیاز غنی
Information بهترین رنگ کامپوزیت دندان را چطور انتخاب کنیم؟ نیاز غنی 0 265 10-18-2022, 10:01 PM
آخرین ارسال: نیاز غنی
Information چه زمانی باید ایمپلنت دندان را خارج کرد؟ نیاز غنی 0 320 09-08-2022, 11:37 AM
آخرین ارسال: نیاز غنی
Information فرق روکش دندان با لمینت دندان نیاز غنی 0 335 08-09-2022, 04:30 PM
آخرین ارسال: نیاز غنی
Information با کامپوزیت ونیر بیرون زدگی دندان ها را برطرف میشود؟ نیاز غنی 0 485 07-12-2022, 02:39 PM
آخرین ارسال: نیاز غنی

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان