آدرس

آدرس فعلی سایت koreafan.eu است در صورت بروز هر مشکل آدرس بعدی koreafan.. میباشد .

ساماندهي

انجمن کره فن در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي ثبت شد تاپیک

گروه تلگرام انجمن

گروه تلگرامی انجمن برای اطلاع رسانی از مشکلات انجمن و درخواست ها لطفا عضو بشین کلیک کنید



دیابت و نکات تغذیه ای آن
زمان کنونی: 12-01-2020، 05:14 AM
کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: Ay Sona
آخرین ارسال: Ay Sona
پاسخ 2
بازدید 596

امتیاز موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
نکات تغذیه ای و آن دیابت

دیابت و نکات تغذیه ای آن
#1
دیابت و نکات تغذیه ای آن (1)

استفاده از هرم مواد غذایی به شما کمک می کند تا برای تغذیه صحیح از غذاهای متنوع استفاده کنید. زمانی که غذاهای متنوع می خورید، ویتامین ها و مواد معدنی لازم نیز به بدنتان می رسد.

فائزه مرتجی - بخش تغذیه و آشپزی تبیان

مهمان نميتواند عکس هاروببيند براي ثبت نام اينجا کليک کنيد


در این سلسله مطالب که در سه قسمت آماده شده است برنامه غذایی افراد مبتلا به دیابت بر پایه هرم غذایی آورده شده است و در انتها هم درباره ی برخی مواد غذایی نکاتی ذکر شده است. در این قسمت گروه نشاسته، سبزیجات و میوه ها را بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.
مواد نشاسته ای چیست؟

مواد نشاسته ای شامل انواع نان، غلات، حبوبات، انواع خمیرها مانند ماکارونی ها و پاستاها و رشته ها یا سبزیجات نشاسته ای است. در هر وعده غذایی باید از مواد نشاسته ای استفاده کرد. ممکن است شنیده باشید که مبتلایان به دیابت نباید مواد نشاسته ای بخورند ولی به خاطر داشته باشید که این توصیه دیگران را هرگز اجرا نکنید. خوردن مواد نشاسته ای برای سلامت هر فرد لازم و ضروری است. تعداد واحد کربوهیدرات یا مواد نشاسته ای بستگی به شرایط مختلف دارد:
* میزان کالری مورد نیاز
* برنامه درمانی دیابت

در ادامه مقدار مواد نشاسته ای بر حسب واحد آورده شده است:
1 واحد: یک برش یا 30 گرم نان (سنگک، تافتون، بربری) یا 3 عدد بیسکویت معمولی یا 1 عدد سیب زمینی کوچک یا 3/1 لیوان برنج پخته یا 3/1 لیوان عدس پخته
 2 واحد: 1 برش نان یا 1 عدد سیب زمینی پخته + 1 عدد بلال (تقریباً 15 سانتی متر 2
3 واحد: 1 عدد سیب زمینی آب پز + 5 قاشق غذاخوری برنج پخته + 1 برش نان. ممکن است فقط لازم باشد یکی از مواد فوق یا 3 واحد ماده نشاسته ای را مصرف کنید. اگر به خوردن بیش از یک نوع کربوهیدرات در هر وعده غذایی نیاز داشتید از مواد نشاسته ای مختلف استفاده نمایید.

بهترین راه برای خرید، پخت و خوردن مواد نشاسته ای چیست؟
* سعی کنید نان های حاوی غلات کامل (نان سنگک، نان جو و...) تهیه کنید.
* سعی کنید مواد نشاسته ای پرچربی و سرخ شده مانند چیپس ذرت، چیپس سیب زمینی، شیرینی، بیسکویت و... را یا مصرف نکنید یا کمتر مصرف کنید.


سبزی ها شامل چه مواد غذایی می شوند؟

مصرف سبزی ها برای تمامی افراد مفید است. سعی کنید هر روز سبزی های خام و پخته استفاده نمایید.
مصرف سبزی ها باعث رساندن ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر به بدن شما می شود. البته انرژی تولید شده از مصرف سبزی ها بسیار اندک است.
تعداد واحد سبزی هایی که باید در طول روز مصرف کنید به عوامل زیر بستگی دارد:
* میزان انرژی روزانه مورد نیاز
* غلظت قند خون

یک واحد از گروه سبزی ها شامل چیست؟
1 واحد: عدد هویج پخته یا یک سوم لیوان لوبیا سبز یا قارچ پخته
2 واحد:1 عدد هویج پخته + 1 کاسه (کوچک) سالاد یا 1 عدد گوجه فرنگی متوسط
3 واحد: نصف لیوان سبزیجات پخته یا خام خرد شده (گل کلم، ذرت و..) + 1 عدد گوجه فرنگی متوسط + سه چهارم لیوان آب سبزی ها
ممکن است 1 واحد یا بیشتر از سبزی ها مورد نیاز روزانه شما باشد. اگر روزانه بیش از 1 واحد سبزی ها مورد نیاز است، سعی کنید از انواع مختلف سبزی ها استفاده نمایید.

مهم ترین راه برای خرید، پخت و خوردن سبزی ها چیست؟
* سعی کنید از سبزی های خام یا پخته بدون چربی یا کم چربی مصرف نمایید. می توانید سبزی ها را بدون چربی نیز طبخ کنید.
* سعی کنید از سس سالاد بدون چربی یا کم چربی برای روی سالاد یا سبزی ها استفاده نمایید
* از پیاز و سیر در غذاها استفاده کنید.
* به جای سس از آبغوره یا آب لیمو در سالاد استفاده کنید.
* در حین پخت به سبزی ها یک قطعه گوشت قرمز یا مرغ اضافه کنید.
* بهتر است سبزی ها سریعاً بپزید و سعی کنید آن ها را در کمی آب جوش بجوشانید.
* اگر سبزی را به صورت سرخ کرده مصرف می کنید باید از روغن های مایع نظیر روغن زیتون، ذرت و یا آفتابگردان به مقدار بسیار کم استفاده نمایید.
* سعی کنید به سبزی های پخته شده کره اضافه نکنید.
* اگر نیاز به مصرف سس برای سالاد دارید از ماست کم چربی و یا آب لیمو نیز می توانید جهت تهیه سس استفاده کنید.
میوه ها شامل چیست؟

مصرف میوه ها برای همه افراد لازم و ضروری است. با مصرف میوه می توان انرژی، ویتامین ها(C,A) ، مواد معدنی و فیبر را به بدن رساند. تعداد واحدهای میوه که در طول روز مصرف می کنید به عوامل زیر بستگی دارد:
* میزان کالری مورد نیاز
* غلظت قند خون

یک واحد از گروه میوه ها شامل چیست؟
1 واحد: نصف لیوان آب پرتقال یا 1 عدد سیب کوچک (یا هلو یا کیوی یا پرتقال) یا نصف گریپ فروت یا 2 قاشق غذاخوری کشمش
2 واحد:  نصف موز بزرگ (5/22 سانتی متر) + 1 عدد و نصفی انجیر خشک یا یک و یک چهارم لیوان توت فرنگی
ممکن است به مصرف 1 یا 2 واحد میوه در طول روز نیاز داشته باشید. در صورتی که در طول روز بیش از 1 واحد باید میوه بخورید، سعی کنید از انواع میوه ها استفاده نمایید.

چه نکاتی را هنگام مصرف میوه ها باید رعایت کرد؟
* سعی کنید میوه ها را به صورت خام مصرف کنید.
* میوه های خشک شده در واقع شکل تغلیظ شده هستند که مقادیر زیادی قند دارند، بنابراین باید به میزان اندکی مصرف شوند.
* انگور دارای قند زیادی است که اگر آن را به مقدار زیاد مصرف کنید بر کنترل قند خون شما اثر می گذارد.
* در هنگام خرید سعی کنید میوه های کوچک تر انتخاب کنید.
* خوردن میوه ها به صورت کامل بهتر از مصرف آب میوه ها است.
* سعی کنید در صورت مصرف آبمیوه، از آب میوه صد درصد طبیعی و بدون شکر اضافه شده استفاده کنید.
* از دسرهای میوه ای آماده که چربی و قند بالایی دارند استفاده نکنید.
* اگر علاقه زیاد به مصرف آب میوه دارید آن را با افزودن آب، رقیق نمایید و یا آب را به میوه له شده اضافه کنید و به خاطر داشته باشید که نباید به آن شکر اضافه نمایید.
* همچنین به منظور پیشگیری از یبوست و دیگر عوارض گوارشی سعی کنید تا حد امکان میوه ها را با پوست مصرف کنید.
نویسنده :Ay Sona   آفلاین
#2
گروه شیر و لبنیات شامل چه غذاهایی است؟

مصرف ماست و شیر بدون چربی و یا کم چربی برای سلامت همه افراد ضروری است. مصرف شیر و ماست سبب تولید انرژی و دریافت کلسیم، ویتامینA، پروتئین و سایر ویتامین ها و مواد معدنی می شود.
هر روز شیر بدون چربی یا کم چربی بنوشید و ماست کم چربی یا بدون چربی مصرف کنید.
نکته مهم: اگر باردار هستید یا به نوزاد خود شیر می دهید، روزانه 5-4 واحد شیر و ماست مصرف کنید.
تعداد واحد مصرفی از لبنیات به شرایط زیر بستگی دارد:
* میزان انرژی روزانه مورد نیاز
* غلظت قند خون

یک واحد شیر و جانشین های آن شامل چه غذاهایی است؟
1 واحد از گروه لبنیات برابر است با 1 لیوان شیر یا یک لیوان ماست و یا 2 لیوان دوغ و یا یک چهارم لیوان کشک پاستوریزه
گروه پروتئین شامل چه موادی است؟

غذاهای پروتئینی شامل گوشت قرمز، ماکیان (مرغ، بوقلمون و..)، ماهی، تخم مرغ و پنیر است.
هر روز مقدار کمی از این مواد را در برنامه روزانه بگنجانید.
مصرف روزانه پروتئین ها به ترمیم و ساخت بافت های بدن و عضلات کمک می کند و سبب تأمین ویتامین B6 و B12 و مواد معدنی (آهن و...) نیز می گردد.
تعداد واحدهای مورد نیاز از مواد پروتئینی به شرایط زیر بستگی دارد:
* میزان انرژی مورد نیاز روزانه
* غلظت قند خون

یک واحد گوشت و جانشین های آن شامل چه غذاهایی است؟
1 واحد: 30 گرم گوشت قرمز، ماکیان یا ماهی پخته شده یا 30 گرم پنیر؛ به صورت زیر:
 1عدد ران کوچک مرغ یا 1 قوطی کبریت پنیر یا 30 گرم ماهی تن یا نصف لیوان حبوبات پخته شده یا 2 عدد تخم مرغ

بهترین راه برای خرید، پخت و مصرف غذاهای پروتئینی چیست؟
* سعی کنید کم چربی ترین گوشت را بخرید.
* پوست مرغ دارای چربی زیاد است؛ قبل از پخت پوست آن را کامل جدا کنید.
* سعی کنید که گوشت را بدون افزودن چربی طبخ کنید.
* به جای سرخ کردن تخم مرغ، آن را با پوست آب پز کنید.
* مصرف هفتگی تخم مرغ را محدود کنید. (حداکثر هفته ای 3 عدد)
* برای طعم بخشیدن بیشتر به این مواد از آبغوره، آب لیمو، سس گوجه فرنگی و.. استفاده کنید.
* فرآورده های گوشتی نظیر سوسیس، کالباس و همبرگر دارای چربی زیادی هستند، بنابراین مصرف آن ها را به حداقل برسانید.
* سعی کنید ماهی بیشتر مصرف کنید و به جای سرخ کردن ماهی، آن را به صورت آب پز، بخارپز و یا کبابی مصرف نمایید.
روغن ها و چربی ها شامل چه مواد غذایی ای هستند؟

همان طور که در هرم مواد غذایی مشاهده می کنید روغن ها و چربی ها در قله هرم قرار دارند. یعنی باید مصرف آن ها را به حداقل رساند. بعضی از چربی ها و روغن ها دارای چربی های اشباع و کلسترول می باشند که برای سلامتی مضر است. مصرف این غذاها انرژی فراوانی در بدن شما تولید می کنند ولی مواد مغذی کمی به بدنتان می رسانند. غذاهای پرچربی شامل کره، مارگارین، سس سالاد، روغن ها، مایونز، خامه، پنیر خامه ای، سرشیر، چیپس سیب زمینی و... می باشد.

یک واحد از روغن ها و چربی ها شامل چه غذاهایی است؟
1 واحد: 1 قاشق مرباخوری روغن (آفتابگردان، ذرت، زیتون، سویا، پنبه دانه) یا 10 عدد زیتون کوچک
2 واحد: 1 قاشق مرباخوری مارگارین+ 2 قاشق مرباخوری تخمه کدو یا 12 عدد بادام خشک، در هر وعده غذایی ممکن است 2-1 واحد از این مواد مورد نیاز باشد.

نکاتی که باید در مورد روغن ها و چربی ها رعایت کرد:
* به جای سس مایونز از خردل یا آب لیمو استفاده کنید.
* سعی کنید در انتخاب مواد غذایی، انواع بدون چربی یا کم چربی آن را مصرف کنید.
* به جای کره، روغن های حیوانی یا مارگارین از روغن مایع (ذرت، آفتاب گردان و...) استفاده کنید.
* مغزهای گردو، بادام و... در گروه چربی ها قرار می گیرند و هر واحد آن ها برابر 2 قاشق غذاخوری است.
* به هنگام مصرف روغن، هیچ گاه روغن را در ظرف سرازیر نکنید.
مواد قندی شامل چه غذاهای است؟

همان طور که مشاهده می کنید مواد قندی (نوشابه، شربت، مربا، شکر و عسل، آب نبات، شکلات) نیز در رأس هرم قرار دارند، بنابراین باید از این مواد به مقدار بسیار کم مصرف نمایید (تا حد امکان مصرف نکنید). این مواد سبب تولید انرژی در فرد می شوند اما هیچ ماده مغذی به بدن نمی رسانند. بعضی از مواد قندی مثل کیک، دسرها و انواع شیرینی ها حاوی مقدار زیادی چربی نیز می باشند. مصرف کم این مواد نیز به کاهش وزن کمک می کند و قند خونتان را نیز کنترل می نماید.

یک واحد مواد قندی شامل چه غذاهایی است؟
1 واحد: 1 عدد شیرینی (1 قطعه 3 سانتی متر) یا 1 قاشق مرباخوری شربت
* لازم به ذکر است که مصرف مواد قندی باعث می شود قند خون به سرعت بالا رود.
* سعی کنید تا حد امکان شیرینی، شکلات، ژله، آب نبات و کلیه مواد غذایی که از قندهای ساده تشکیل شده اند را مصرف ننمایید.
چند نکته مهم:

* سعی کنید روزانه از تمام گروه های مواد غذایی استفاده کنید.
* سعی کنید غذاهای متنوع مصرف کنید تا مواد معدنی و ویتامین ها به مقدار کافی به بدنتان برسد.
* به اندازه کافی مواد نشاسته ای، سبزی، ماست و شیر مصرف کنید.
* روزانه از مواد پروتئینی نیز استفاده نمایید.
* در هر وعده غذایی باید سعی کنید که حداقل از هر 3 گروه غذایی مختلف استفاده نمایید؛ برای مثال ساندویج تخم مرغ که در آن گوجه فرنگی، کاهو و جعفری استفاده شده باشد.
* مواد غذایی که روزانه مصرف می کنید را به 3 وعده اصلی و 3 میان وعده تقسیم نمایید.
* غذا خوردن منظم در تنظیم میزان قند خون اثر زیادی دارد به خصوص اگر قرص یا انسولین مصرف می کنید.
* گنجاندن سبزی ها و میوه ها به مقدار کافی در غذای روزانه را فراموش نکنید.
* به هنگام طبخ غذا از نمک کمتری استفاده کنید و سعی نمایید که پس از پخت، نمک به غذا اضافه نکنید.
* از گیاهان معطر و ادویه های فاقد نمک برای طعم دادن به غذا استفاده کنید.
* از غذاهای کنسرو شده که در طی فرآیندهای صنایع غذایی نمک به آن ها افزوده می شود کمتر استفاده کنید.
* روزانه 8-6 لیوان مایعات بدون شیرینی بخورید.
* سعی کنید وزن مطلوب خود را حفظ نمایید.

نویسنده :Ay Sona   آفلاین
#3
* برنامه ریزی غذایی برای دیابت و تغذیه افراد دیابتی باید به گونه ای باشد که ضمن حفظ قند خون در محدوده طبیعی همه ی گروه های غذایی به بدن برسد. اگر فرد اضافه وزن دارد وزن خود را کم کند و اگر متناسب است تناسب اندام خود را حفظ نماید.


* فیبر موجود در تمامی سبزیجات می تواند قند خون بالا را مهار کند. هویج یکی از منابع طبیعی غنی از بتاکاروتن است که می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش داده و قند خون را تنظیم کند. کلم بروکلی نیز سرشار از کروم است و در درازمدت نقشی اساسی و مهم برای تنظیم قند خون دارد.


* لبنیات سرشار از پروتئین و کلسیم هستند و می توانند به کاهش وزن کمک کنند و البته حتماً این را می دانید که باید از نوع کم چربشان استفاده نمایید. لبنیات مقاومت در برابر انسولین را هم کاهش می دهند.


* روغن زیتون حاوی ترکیباتی ضدالتهاب و قوی است. چربی خوب روغن زیتون سبب افزایش مقاومت بدن در برابر انسولین نشده و حتی این مقاومت را کاهش می دهد. روغن زیتون همچنین کند کننده هضم غذا است و باعث وارد شدن تدریجی قند به خون می شود.


* مصرف کره بادام زمینی می تواند اشتها را کور کرده و سبب سیری بیشتر در فرد دیابتی شود. در ضمن کره بادام زمینی غنی از چربی های غیراشباع است که می تواند قندخون را تنظیم کند.


* تمامی انواع دانه ها غنی از چربی های خوب، پروتئین و فیبر هستند که می تواند قندخون را پایین نگه داشته و از ابتلا به ناراحتی های قلبی عروقی پیشگیری کند. در ضمن این دانه ها چربی خون راهم کاهش می دهند. مثلاً دانه های کتان غنی از پروتئین، فیبر، چربی های خوب از نوعی که در ماهی موجود است و منیزیم می باشد. این مواد قند خون را تنظیم کرده و به سلول ها در جذب انسولین کمک می کند.


* نان سبوس دار بخورید! مصرف زیاد نان سفید می تواند حساسیت بدن به انسولین را کاهش داده و سبب افزایش قند خون شود. در صورتی که نان سبوس دار دقیقاً برعکس عمل می کند.


* دیابتی عزیز! مصرف مقدار کمی تخم کدو و آفتابگردان تأثیری بر قند خون ندارد و در عوض به دلیل سرشار بودن از ماده معدنی منیزیم می تواند مانع از مقاومت بدن نسبت به انسولین شود.


* صبحانه دیابتی ها باید سرشار از پروتئین باشد. در وعده صبحانه مصرف نان های سبوس دار، لبنیات از جمله شیر کم چرب، پنیر و همچنین مواد فیبردار مثل خیار و گوجه فرنگی توصیه می شود. اگر دیابتی ها صبحانه ای با پروتئین بالا مصرف کنند بهتر می توانند قند خونشان را تنظیم کنند.


* گردو حاوی مقادیر بالایی فیبر و پروتئین بوده و سوخت کندی دارد که به تدریج به قند تبدیل می شود. گردو سرشار از چربی های غیراشباع نیز است که برای سلامتی مفید می باشد.
* جوی دو سر حاوی فیبر محلول در آب بوده و یک خمیر را تشکیل می دهد. مصرف آن باعث می شود بین آنزیم های هضم کننده در معده و مولکول های غذا یک سد چسبناک به وجود بیاید. درنتیجه دستگاه گوارش مدت طولانی تری غذا را در خود نگه داشته و قند به تدریج وارد خون شود.


* سیب زمینی را کبابی میل کنید. یک سیب زمینی که در اجاق کبابی شده کمتر از سیب زمینی قند خون را افزایش می دهد و سبب کاهش کلسترول و کندی هضم غذا می شود. سیب زمینی دارای ترکیب گیاهی طبیعی است که می تواند به کاهش مقاومت در برابر انسولین کمک کند.


* سیب بخورید. مصرف روزانه سیب به علت کند کردن روند جذب قند در بدن موجب کنترل قند خون در طول روز می شود که این امر نقش مهمی در کاهش بروز عوارض این بیماری در طی روز در مبتلایان به دیابت می شود. سیب از جمله میوه ها و منابع غنی فیبر است که به علت قند پایین به عنوان یک میان وعده مناسب به ویژه در مبتلایان به دیابت به شمار می رود. سیب دشمن کلسترول بد است.


* بامیه بهترین داروی قند است؛ زیرا لوزالمعده را فعال می کند. بامیه انتخابی عالی برای دیابتی ها به شمار می رود چرا که فیبر موجود در بامیه به حفظ قند خون کمک می کند. همچنین سرعت جذب قند را کاهش می دهد.


* آووکادو منبعی غنی از اسیدهای چرب غیراشباع است که سبب کند شدن هضم و پیشگیری از افزایش قند بعد از صرف غذا می شود.


* دیابتی عزیز! مصرف انواع توت ها نیز به دلیل داشتن آنتی اکسیدان و فیبر خوراکی زیاد و ویتامین های مختلف برای سلامت شما مفید است. قند موجود در توت سفید برای کسانی که دیابت دارند ضرر ندارد؛ البته به شرطی که زیاده روی نکنند. به همین علت به آن ها توصیه می شود به جای قند چای خود را با توت خشک بخورند. توت آنتی اکسیدان دارد و از سرطان پیشگیری می کند. کلسترول بد خون را کم می کند و جلوی ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را می گیرد.


* خربزه دارای قندهای بسیار ساده است؛ بنابراین به راحتی در بدن جذب می شود و باعث بالا رفتن قندخون می شود و بنابراین مصرف آن به افراد مبتلابه دیابت توصیه نمی شود. هندوانه نیز برای افراد دیابتی مفید نیست زیرا باعث افزایش قند خون می شود.


* دیابتی عزیز! اگرچه انگور میوه بسیار مفیدی است که در بهبود بیماری های قلبی مؤثر است اما انگور حاوی قند فروکتوز است که می تواند روی افراد دیابتی و اشخاص دارای اضافه وزن تأثیر منفی داشته باشد اما با این حال میانه روی در مصرف میوه هایی مثل انبه و انگور و خوردن مقادیر کمی از آن ها مانعی ندارد.


* خرما به علت داشتن قند زیاد که بخش بیشتر آن قند ساده است در صورت مصرف زیاد و با افزایش انرژی مصرفی ممکن است باعث چاقی شما شود. افراد دیابتی و یا کسانی که سابقه دیابت در خانواده آن ها وجود دارد باید تعادل را در مصرف خرما حفظ کنند.


* گریپ فروت یکی از سالم ترین و مناسب ترین گزینه ها برای افراد دیابتی است و مصرف روزانه نصف این میوه توصیه می شود. گلابی و کیوی و پرتقال هم که پتاسیم و فیبر خوراکی فراوان و کربوهیدرات کمی دارند برای افراد دیابتی مفید هستند.


* فلفل تند در پیشگیری و کنترل دیابت مؤثر است. مواد موجود در فلفل قابلیت پایین آوردن قند خون و سطح انسولین و کاهش تشکیل چربی ها در دیواره های سرخرگی و جلوگیری از تشکیل لخته های خونی را دارد و همچنین سوخت و ساز را افزایش می دهد.


* لوبیا قرمز حاوی مقدار زیادی فیبر قابل حل است که به حفظ سلامتی دستگاه گوارش کمک بسیاری می کند. یک سیستم گوارشی سالم از ابتلا به دیابت جلوگیری می کند و فیبر قابل حل، قند خونتان را پایین می آورد.



موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  گشنیز: از سم‌زدایی تا کنترل دیابت Ay Sona 0 515 05-01-2016, 08:31 PM
آخرین ارسال: Ay Sona
  اینفوگرافی سلامت خون با تغذیه ی مناسب Ay Sona 0 552 01-20-2016, 08:12 PM
آخرین ارسال: Ay Sona
  خوراکی برتر دنیا از نظر متخصصان تغذیه ─═हई╬ வ!ЯЗஐஇ ╬ईह═─ 1 973 12-12-2015, 05:39 PM
آخرین ارسال: barbood
  چشمانی بدون گودی و سیاهی با تغذیه ی مناسب Ay Sona 0 675 10-03-2015, 10:38 PM
آخرین ارسال: Ay Sona
  تغذیه در پیشگیری از آپاندیسیت Ay Sona 0 696 09-26-2015, 07:51 PM
آخرین ارسال: Ay Sona
  با افزایش سن به تغذیه خود اهمیت دهید Ay Sona 0 552 09-25-2015, 10:21 PM
آخرین ارسال: Ay Sona
  تغذیه در دوران کنکور Ay Sona 1 864 09-24-2015, 11:48 AM
آخرین ارسال: Ay Sona
  تغذیه در دوران بلوغ Ay Sona 1 769 09-24-2015, 11:45 AM
آخرین ارسال: Ay Sona
  تغذیه و زند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گی كارمند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی Ay Sona 0 390 09-18-2015, 01:40 PM
آخرین ارسال: Ay Sona
  بی سکته، بی دیابت، بی آلزایمر با این رژیم غذایی Ay Sona 0 433 09-15-2015, 01:06 PM
آخرین ارسال: Ay Sona

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان