Agent3-01 محبوب ترین کاربر انجمن
تنها کسی انتخاب میشود که برترین ارسال کننده روز ، هفته و ماه باشد .

آدرس

آدرس فعلی سایت koreafan.eu است در صورت بروز هر مشکل آدرس بعدی koreafan.. میباشد .

ساماندهي

انجمن کره فن در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي ثبت شد تاپیک

گروه تلگرام انجمن

گروه تلگرامی انجمن برای اطلاع رسانی از مشکلات انجمن و درخواست ها لطفا عضو بشین کلیک کنید



غوره، انگور و مویز در طب سنتی
زمان کنونی: 03-02-2021، 11:49 AM
کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: Ay Sona
آخرین ارسال: Ay Sona
پاسخ 0
بازدید 506

امتیاز موضوع:
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
در انگور طب غوره، سنتی و مویز

غوره، انگور و مویز در طب سنتی
#1
غوره در طب سنتی دارای مزاج سرد و خشک و انگور و مویز دارای مزاج گرم و تر هستند.
فرآوری: مریم مرادیان نیری – بخش تغذیه و آشپزی تبیان
غوره

خواص غوره از دیدگاه طب سنتی ایران

غوره که در عربی حصرم نامیده می شود انگور خام نارس سبز ترش است و مزاج آن سرد و خشک است. از مصلحات غوره می توان گلقند، انیسون و انجیر را نام برد.
* از خواص غوره می توان به مواردی چون کاهنده حرارت خون و صفرا، تکه تکه کننده بلغم حاصل در معده، موجب یبوست، مقوی جگر و بدن و رافع تشنگی و سستی اعضا اشاره کرد.
* ضماد ساییده خشک آن جهت خوشبو کردن عرق و جهت جوشش و خارش و سستی بدن نافع است.
آب انگور، در زنان باردار، برای رفع تنبلی روده ‌ها بسیار مفید است، همچنین مصرف آب انگور در دوران شیردهی در افزایش شیر و افزایش کیفیت شیر بسیار موثر است

* اگر عدس پوست گرفته با سرکه و غوره پخته شود برای مبتلایان به آبله و بیماری های گرم سودبخش است.
* چنانچه افراد در زمان خوردن غذا بسیار معطل شوند و خوردن غذا زمان بسیاری طول بکشد هضم نامرتب می گردد، در این حالت باید مقداری میوه از قبیل امرود و گلابی یا بعضی غذاهایی که استحاله آن سریع نیست مانند سماق و غوره میل نمایند تا قبل از آنکه غذای بعدی هم هضم شود غذاهایی که در وهله اول خورده شده، فاسد نگردد.

مضرات غوره:
* کاهنده قوای جنسی
* غوره مضعف معده سرد است و مولد ریاح و گاز در بدن و دلپیچه و موجب عطش در بعضی امزجه به دلیل درهم کشیدن اجزای معده.
* غوره و ترکیبات مشابه مانند انار ترش و ریباس (ریواس) کبد را به سرعت خنک می کند و در مواردی که فرد به سردی و برودت کبد مبتلا است باید از مصرف آن پرهیز شود.


خواص انگور در طب سنتی


انگور از دیدگاه طب سنتی دارای طبیعتی گرم و تر است و دارای خواص بی شماری است. مصرف انگور برای رفع بسیاری از بیماری ‌ها مفید است. بهترین نوع انگور، انگوری است که رسیده و شیرین با دانه‌ های بزرگ و پوست نازک باشد.
انگور دارای انواع مختلف است که بهترین، لطیف ترین و زود هضم‌ ترین آن ها شامل انگور عسگری، صاحبی، فخری، خلیلی و کشمشی است.
* انگور دارای ارزش غذایی بسیار است و برای بدن ‌های ضعیف، افراد کم خون، افراد لاغر، افرادی که دچار بیماری‌ های روحی و روان‌ پریشی هستند، بسیار مفید است.
* انگور چاق کننده و مقوی است و مصرف آن در بدن؛ خون صالح و خوب می ‌سازد.
خوردن مویز همراه با عسل باعث افزایش فواید آن در بدن می ‌شود. به‌ علاوه، استمرار در مصرف مویز می‌ تواند به افزایش حافظه، قدرت فهم، تسکین صفرا، دفع بلغم و اصلاح خلق‌ و خو هم کمک کند

* انگور بهترین میوه برای پاکسازی بدن از مواد زائد است.
* مصرف انگور برای رفع بواسیر مفید است و یبوست را بر طرف می ‌کند، همچنین چهره را روشن و زیبا می‌کند.
* بهتر است که همراه با انگور کمی زیره مصرف شود تا از بروز نفخ جلوگیری شود.
* به عقیده مرحوم سید جلال الدین مصطفوی پزشک و محقق طب سنتی آب انگور، در زنان باردار، برای رفع تنبلی روده ‌ها بسیار مفید است، همچنین مصرف آب انگور در دوران شیردهی در افزایش شیر و افزایش کیفیت شیر بسیار موثر است.
* انگور یبوست مزاج را برطرف می‌ کند، امروزه یبوست به بیماری تمدن معروف شده است.
* در بیمارانی که مبتلا به پُرشدن کیسه صفرا و سنگ صفرا هستند با مصرف آب انگور ناشتا بهبود پیدا می‌ کند.
* در بیماری ‌هایی مانند رماتیسم و نقرس آب انگور بسیار مفید است.


خواص مویز در طب سنتی

مویز از خانواده کشمش و جزو گروه میوه‌ ها طبقه ‌بندی می ‌شود. بسیاری از افراد ترجیح می‌ دهند که به ‌جای قند، چای خود را همراه با مویز میل کنند.
* مویز، هضم‌ کننده غذا و گرم‌ کننده تمام بدن، به ‌خصوص کلیه و مثانه است.
* مزاج مویز، گرم و تر است و خوراکی ‌هایی مانند سکنجبین، عناب و آب میوه‌ های ترش در طب سنتی جزو مصلحات این میوه مطرح شده‌ اند.
اگر عدس پوست گرفته با سرکه و غوره پخته شود برای مبتلایان به آبله و بیماری های گرم سودبخش است

* مصرف حجم متعادلی از آن می ‌تواند باعث دفع باد، تقویت معده، کبد، کلیه‌ ها و مثانه بشود. ضمن این که مویز باعث باز شدن رگ ‌های خونی هم می ‌شود و مدر، ملین و محرک نیروی جنسی در افراد سردمزاج است.
* خوردن مویز همراه با عسل باعث افزایش فواید آن در بدن می ‌شود. به‌ علاوه، استمرار در مصرف مویز می‌ تواند به افزایش حافظه، قدرت فهم، تسکین صفرا، دفع بلغم و اصلاح خلق‌ و خو هم کمک کند.
* مصرف 21 عدد مویز سرخ، به صورت ناشتا، باعث پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ ها خواهد شد و با حفظ سلامت دهان و دندان، خوشبو شدن دهان را هم در پی خواهد داشت.
هنگام خرید مویز، حواستان باشد که انواع چاق، پرگوشت، شیرین و کم‌ دانه آن را انتخاب کنید. مویزهای بسیار خشک، کم ‌گوشت و پردانه، جزو بدترین انواع مویز هستند.
منابع:
تندرستان - دکتر ریحانه معینی، پزشک و دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایران
تسنیم
سلامانه - دکتر حوریه محمدی کناری، متخصص طب سنتی


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  علل افزایش اشتها از نظر طب سنتی ایرانی !!Maryam!! 0 1,258 12-16-2016, 10:39 PM
آخرین ارسال: !!Maryam!!
  پیشنهاداتی از طب سنتی جهت افزایش اشتها !!Maryam!! 1 933 12-16-2016, 10:35 PM
آخرین ارسال: !!Maryam!!
  مکتب طب سنتی ایران T.O.P 1 1,066 05-16-2016, 01:08 PM
آخرین ارسال: T.O.P
  درمان سردی مزاج معده در طب سنتی Ay Sona 0 925 05-10-2016, 03:52 PM
آخرین ارسال: Ay Sona
  با طب سنتی زیباتر شوید Ay Sona 0 799 05-10-2016, 03:42 PM
آخرین ارسال: Ay Sona
  علاج دردهای مفصلی با طب سنتی Ay Sona 0 1,034 01-07-2016, 07:59 PM
آخرین ارسال: Ay Sona
  عناب در طب سنتی Ay Sona 0 751 11-04-2015, 12:55 PM
آخرین ارسال: Ay Sona
  درمان سرفه با طب سنتی Ay Sona 0 754 10-29-2015, 07:48 PM
آخرین ارسال: Ay Sona
  تقویت حافظه با طب سنتی Ay Sona 0 709 10-19-2015, 02:23 PM
آخرین ارسال: Ay Sona
  خواص تخم پرندگان در طب سنتی Ay Sona 0 632 10-19-2015, 02:22 PM
آخرین ارسال: Ay Sona

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان