07-19-2014, 11:39 AM
(آخرین تغییر در ارسال: 06-23-2015, 03:49 PM توسط royajoooon.)
این نون یکی از پرطرفدارترین و پرکاربردترین نونها در تبریزه، در مراسم مختلف مذهبی، در مهمانی افطار و برای صبحانه این نون خیلی استفاده میشه. از طعم عالی و محشرش هم هر چی بگم کم گفتم، یعنی هرکی طعم زنجبیل رو دوست داشته باشه مثل من عاشق این نون میشه. این نون رو من با رسپی های مختلفی امتحان کردم که یکیش هم رسپی سهیلا جون در در وبلاگ آشپزی ،مد و هنر بود که بیشتر از بقیه رسپی ها به دلم نشست، البته در اون دستور هم کمی تغییرات دادم و این رسپی شد که الان براتون می نویسم.حتما تا ماه رمضان تموم نشده این نون خوش عطر و طعم رو بپزید و با اون افطار کنید.
بریم سراغ دستور پخت
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
مواد لازم
حجم لیوان مورد استفاده برای پیمانه 250 میلی لیتر می باشد.
آرد 4 لیوان
تخم مرغ یک عدد برای خمیر و یک زرده برای رومال نان
روغن جامد یا مایع یک چهارم لیوان
کره 50 گرم
شکر یک قاشق غذاخوری
خمیر مایه فوری یک قاشق غذاخوری
نمک یک قاشق چایخوری
پودر زنجبیل دو قاشق سوپخوری
ماست خامه ای یا پرچرب یک لیوان
آب یا شیر ولرم یک چهارم لیوان
زعفران دم کرده یک قاشق
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
طرز تهیه
شیر ولرم یا آب ولرم رو داخل یک لیوان میریزیم شکر و مایه خمیر رو اضافه میکنیم و یه هم کوچولو میزنیم تا مخلوط بشه، ده دقیقه کنار میگذارم تا پف کنه، اگه بعد از ده دقیقه پف نکرد نشون میده مایه خمیر خوب نیست. من معمولا از خمیر مایه فوری استفاده می کنم، خمیر مایه فوری نیاز به عمل آوردن نداره و فقط کافیه با بقیه مواد مخلوط بشه، فقط چون من تازه گرفته بودم و از کیفیتش مطمئن نبودم، امتحان کردم تا از مطمئن بشم عمل میاد.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ماست ، تخم مرغ، نمک ، پودر زنجبیل، روغن رو بریزید، اگه تابستان بود کره رو بگذارید بیرون از یخچال تا نرم بشه و به مواد اضافه کنید، ولی در هوای سرد کره رو ذوب کنید و کمی بگذرید تا ولرم بشه بعد به مواد اضافه کنید، نکته اینکه مواد نباید سرد باشن، چون اگه موادمون سرد باشه خمیر بسختی ور میاد، پس یکی دو ساعت قبل مواد رو بیرون از یخچال بگذارید.
مواد رو هم بزنید تا مخلوط بشن.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
خمیر مایه که پف کرده را با مواد مخلوط کنید.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
آرد رو اضافه کنید.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
با قاشق هم بزنید تا مخلوط بشه.
بریم سراغ دستور پخت
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
مواد لازم
حجم لیوان مورد استفاده برای پیمانه 250 میلی لیتر می باشد.
آرد 4 لیوان
تخم مرغ یک عدد برای خمیر و یک زرده برای رومال نان
روغن جامد یا مایع یک چهارم لیوان
کره 50 گرم
شکر یک قاشق غذاخوری
خمیر مایه فوری یک قاشق غذاخوری
نمک یک قاشق چایخوری
پودر زنجبیل دو قاشق سوپخوری
ماست خامه ای یا پرچرب یک لیوان
آب یا شیر ولرم یک چهارم لیوان
زعفران دم کرده یک قاشق
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
طرز تهیه
شیر ولرم یا آب ولرم رو داخل یک لیوان میریزیم شکر و مایه خمیر رو اضافه میکنیم و یه هم کوچولو میزنیم تا مخلوط بشه، ده دقیقه کنار میگذارم تا پف کنه، اگه بعد از ده دقیقه پف نکرد نشون میده مایه خمیر خوب نیست. من معمولا از خمیر مایه فوری استفاده می کنم، خمیر مایه فوری نیاز به عمل آوردن نداره و فقط کافیه با بقیه مواد مخلوط بشه، فقط چون من تازه گرفته بودم و از کیفیتش مطمئن نبودم، امتحان کردم تا از مطمئن بشم عمل میاد.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ماست ، تخم مرغ، نمک ، پودر زنجبیل، روغن رو بریزید، اگه تابستان بود کره رو بگذارید بیرون از یخچال تا نرم بشه و به مواد اضافه کنید، ولی در هوای سرد کره رو ذوب کنید و کمی بگذرید تا ولرم بشه بعد به مواد اضافه کنید، نکته اینکه مواد نباید سرد باشن، چون اگه موادمون سرد باشه خمیر بسختی ور میاد، پس یکی دو ساعت قبل مواد رو بیرون از یخچال بگذارید.
مواد رو هم بزنید تا مخلوط بشن.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
خمیر مایه که پف کرده را با مواد مخلوط کنید.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
آرد رو اضافه کنید.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
با قاشق هم بزنید تا مخلوط بشه.
برای ورز دادن خمیر کنارهای خمیر رو بگیرید و به وسط خمیر بیارید، بعد خمیر رو بچرخونید دوباره خمیر رو از کناره ها بیارید وسط ،ده تا پانزده دقیقه خمیر رو حسابی ورز بدید، اگه ورز دادن براتون سخته میتونید خمیر رو صد بار بکوبید،یعنی بلندش کنید و توی صفحه بکوبید.
اگر در حین ورز دادن خمیر بدست چسبید سعی کنید با ورز دادن چسبندگی رو بگیرید، اگه خمیر خیلی چسبنده بود روی خمیر کمی آرد بپاشید ولی از آرد زیاد استفاده نکنید ،چون نون سفت میشه.
خمیر رو گلوله کنید و داخل کاسه بگذارید، روی کاسه رو با دستمال نمدار بپوشونید.
در فصل زمستان روی خمیر رو حتما با پتو بپوشونید و در جای گرم خونه بگذارید تا خمیر ور بیاد، ولی در تابستان و هوای گرم اینکار لازم نیست.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
یک ساعت استراحت بدید تا خمیر پف کنه. چون من دیدم خمیر خیلی پف نکرده نیم ساعت هم صبر کردم تا خمیر خوب ور بیاد. البته اگه خمیر زیادی بمونه و زیادی پف کنه، بعد از پخت نون طعم و بوی ترش میگیره.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
خمیر رو کمی ورز بدید تا حبابها خارج بشن. (خیلی کم باید ورز داده بشه، فقط در حد یکه حبابها بترکن)
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
با این مقدار دوازده تا نون زنجبیلی بدست میاد.
نونها رو چونه بگیرید و بشکل دایره پهن کنید.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.