چینی ها اولین کسانی بودند که قدم بزرگی در اختراع مسواک های اولیه که شباهت بسیاری به مسواک های امروزی داشت برداشتند. آنها برای اولین بار در سال 1498 استفاده از چوب مسواک را کنار گذاشته و مسواک های پرزدار را اختراع کردند.
بعضی از وسایل هستند که به صورت روزمره از آنها استفاده می کنیم، وسایلی که شاید چندان عجیب و غریب به نظر نرسند اما حتی یک روز را بدون آنها نمی توان سر کرد. یکی از این وسایل ساده اما کاربردی، مسواک است، اما آیا تا به حال فکر کرده اید اولین کسی که به فکر اختراع وسیله ای برای تمیزی دندان ها و بهداشت لثه ها افتاده چه کسی بوده و در کدام نقطه زمین زندگی می کرده؟
مسواکی که ما امروز می شناسیم تا قبل از سال 1938 میلادی وجود نداشت، با این حال شواهد و اسنادی وجود دارد که نشان می دهد از زمان های بسیار قدیم، یعنی حدودا از سه هزار سال قبل از میلاد، مردم از وسایل مختلفی برای تمیز نگه داشتن دندان های شان استفاده می کردند.
سال ها قبل، باستان شناسان در بابل و مصر، ابزارهای مختلفی کشف کردند که قدمتی چند هزار ساله داشتند، ابزارهایی از قبیل چوب های خلال دندان، الیاف گیاهان، شاخه یا ریشه های باریک درختان، پر پرندگان، استخوان های کوچک حیوانات و خارهای جوجه تیغی که همگی برای تمیز کردن دندان ها مورد استفاده قرار می گرفتند.
مهمان نميتواند عکس هاروببيند براي ثبت نام اينجا کليک کنيد
بررسی ها نشان می دهد که مالیدن آهک، جوش شیرین و نمک به دندان با دستمال های نازک کتانی میان یونانی های باستان رایج بود.
بعدها آنچه به عنوان مسواک مورد استفاده قرار می گرفت در واقع چوب های سابنده ای بودند که باید سر آنها جویده می شد تا الیاف آن کمی نرم شود و بعد از آن، کشیدن این قسمت سابنده روی دندان ها باعث پاکی آنها می شد.
گاهی این مسواک های اولیه از چوب و ریشه درختان و نباتات معطر یا آنهایی که خاصیت ضدعفونی کننده داشتند انتخاب می شدند تا استفاده کننده هم دهان خوشبویی داشته باشد و هم دندان هایش سفید و پاکیزه شوند.
در کشورهای اسلامی، جوب سابنده از درخت خوشبوی «اراک» یا «سالوادوراپرسیکا» تهیه می شد و از همان سال های اولیه ظهور اسلام، مسلمان به توصیه پیامبر (ص) مسواک می زدند، آنها این چوب را یک روز در آب غوطه ور می کردند تا الیاف آن از هم جدا شود و بعد، برای تمیز کردن دندان های شان از آن استفاده می کردند، شاخه های نازک این درخت حاوی موادی بود که تاثیر مثبتی روی لثه ها داشت اما چینی ها اولین کسانی بودند که قدم بزرگی در اختراع مسواک های اولیه که شباهت بسیاری به مسواک های امروزی داشت برداشتند. آنها برای اولین بار در سال 1498 استفاده از چوب مسواک را کنار گذاشته و مسواک های پرزدار را اختراع کردند.
این مسواک ها واقعا زبر و خشن بود و موهای آن از پشت گردن و یال گراز گرفته می شد که روی دسته ای از استخوان یا چوب می چسباندند.
رفته رفته موی یال اسب که زبری کمتری داشت جایگزین موی گراز شد اما اروپایی ها هنوز با همان روش قدیمی با نمک و آهک جرم ها را از دندان های شان پاک می کردند و این روش تا سال 1780 ادامه داشت، تا اینکه اولین تولید انبوه مسواک الیاف دار در این سال در انگلیس و به دست یک زندانی به نام «ویلیام آدیس» صورت گرفت.
ویلیام آدیس که به جرم آشوب و اغتشاش، دوران محکومیتش را در زندان به سر می برد به فکر چاره ای برای تمیز کردن دندان هایش افتاد. او تکه ای استخوان از غذایش را کنار گذاشت، سوراخ های کوچکی روی آن ایجاد کرد و بعد تارهای نخی را که از نگهبان گرفته بود گره زده و داخل سوراخ ها فرو کرد و با چسب آنها را چسباند.
بعد از رهایی از زندان او با این روش، تجارتی را آغاز کرد که ثروت زیادی برایش به ارمغان آورد و مسواک زدن یکی از عادات اروپایی ها شد. در آن زمان مسواک بسته به نوع پرزی که در آن به کار می رفت کیفیت های متفاوتی داشت و در قیمت های مختلف به فروش می رسید.
** سماء** (2016-05-18 16:25), allalone (2016-05-18 13:02), BiranG (2016-05-18 14:34), ENW (2016-05-18 17:51), simin007 (2016-05-18 12:58), simsim (2016-05-19 07:45), رزی (2016-05-19 08:19), ஜS۩H۩Rஜ (2016-05-19 06:54)